Álmok valósulhatnak meg

2024.09.13. 16:00

Jövedelmező kapcsolatok és üzletek kialakításának helyszíne lehet a most nyílt ForrásTÉR közösségi iroda

Megnyílt a veszprémi Óváros téren a ForrásTÉR közösségi helyiség, amely a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) vidéki képviseleteként a vállalkozások támogatását, segítését szolgálja, továbbá a város és a Pannon Egyetem együttműködéseként jött létre.

Juhász-Léhi István

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszöntőjében elmondta, a ForrásTÉR annak a gyakorlati megvalósítása, amiről a kétnapos EKF-konferencia keretében zajlott eszmecsere, vagyis hogyan lehet folytatni, tovább építeni az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat örökségét. Szerinte egy olyan együttműködéssel, amiből mindenkinek vállalnia kell egy kis áldozatot, és valamit hozzá kell tennie. Erre tökéletes példa ez az iroda, amely az egyetem, a város és az MFOI együttműködéseként jön létre.

A siker érdekében kulcsfontosságúak a jól működő kreatív terek, az együttműködés és a minél szorosabb kapcsolatrendszer, hangzott el az átadón
Fotó: Nagy Lajos

Navracsics Tibor hozzátette, a ForrásTÉR egy olyan együttműködési pont, ahol emberek találkozhatnak, ahol vállalkozások indulhatnak, ahol álmok valósulhatnak meg, tehát kiváló helyszíni vállalkozók ismerkedéséhez és üzletek megalapozásához.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere egy személyes történettel kezdte, mely szerint a most átadott ForrásTÉR helyén negyedszázada bank üzemelt, és fiatal házasként az első lakáshitelét itt, az Óváros téren intézte. Arról beszélt, hogy a hely azt a közösséget szolgálja, aminek a továbblépéshez szüksége van forrásra vagy tanácsra. Hangsúlyozta, szimbolikus a pillanat is, hiszen az EKF-konferencia éppen erről szólt: egy forrásban gazdag időszak, egy fantasztikus évad után mögöttünk hagytunk valamit, amihez nagyon szeretnénk ragaszkodni, és az ott megtanultakból, az ottani tapasztalatokból szeretnénk továbblépni. A városvezető reményének adott hangot, hogy az a tudás és kapcsolatrendszer, ami itt létrejön majd, segíti az itteni vállalkozásokat, önkormányzatokat, illetve civil szervezeteket.

Petri Bernadett miniszteri biztos, az MFOI ügyvezetője elárulta, a ForrásTÉR nevet azért találták ki, mert szeretnék, hogy ez a forrásra találás helye legyen. Hozzátette, ugyanakkor fontosabb, hogy ez az egymásra találás helyszíneként is szolgáljon, mert amióta a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda kiviszi a magyar vállalkozásokat, szervezeteket a nemzetközi porondra, azt tapasztalják, hogy a legnagyobb hiányosság a kapcsolatrendszerekben, az egymásra találásban van. Hangsúlyozta, ez a hely arról fog szólni, hogy az ötletek nem maradnak meg az ötletek szintjén. A a ForrásTÉR-hez fordulókat szeretnék felvértezni azzal a tudással, ami képessé teszi őket arra, hogy forrást szerezzenek, együttműködjenek, versenyképesek legyenek európai szinten. Mindezek mellett szeretnék, ha kialakulnának olyan projektmenedzsmentek, kommunikációs, jogi és pénzügyi tudásbázisok is a vállalkozók számára, amelyek lehetővé teszik a sikeres működést és az egymásra találást.

Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora azt mondta, a mai modern egyetemeknek az a feladatuk, hogy aktív részesei legyenek a gazdasági célú fejlesztéseknek, sikeresen hozzájáruljanak ahhoz, hogy egy régió innovációs képessége fejlődjön. Hozzáfűzte, a siker érdekében kulcsfontosságúak a jól működő kreatív terek, az együttműködés és a minél szorosabb kapcsolatrendszer. Aláhúzta, a Pannon Egyetem örömmel vesz részt ezekben a kezdeményezésekben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában