A Dinó park kapuja is nyitva állt

2024.09.03. 14:00

Az éjjel soha nem érhet véget - nagy siker volt a veszprémi Állatkertek Éjszakája

Különleges hangulatú látogatásban lehetett részük azoknak, akik az idei nyár utolsó pénteki napján a Veszprémi Állatkertet választották kirándulási célpontjuknak: augusztus 30-án, az Állatkertek Éjszakáján ugyanis az állatkert hosszabbított nyitva tartással, 21 óráig várta vendégeit a gulya-dombi területén, ráadásul kora este kiemelten kedvezményes jegyárakkal, tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Juhász-Léhi István

A rendkívül forró nyár minden élőlényt nagy kihívások elé állított, az esti hőmérséklet-csökkenés azonban fantasztikus felüdülést hozott a Veszprémi Állatkertbe, még kellemesebbé téve az esti állatkerti sétát. Ahogy az Afrika-panorámát idéző hatalmas szavannakifutó mögött lement a nap, az állatkert láttatni engedte egy másik, rejtélyesebb arcát. 

Fotó: Kovács Bálint/Veszprémi Állatkert

A látogatók betekintést nyerhettek az állatkert lakóinak titkos éjszakai életébe, megfigyelhették például, ahogy felkészülnek a várva várt vacsoraidőre, elfoglalják éjszakázóhelyeiket és nyugovóra térnek. Ahogy az emberek is kíváncsian szemlélték az állatokat, úgy ők is némi meglepetéssel tekintettek ebben a számukra szokatlan időben megjelenő vendégekre.

Amint a természetes világosságot fokozatosan felváltotta az esti sötétség, felkapcsolódtak az éjszakai fények, varázslatossá változtatva a környezetet. A szintén kivilágított Afrika-szavanna játszótér melletti kávéteraszon pedig mediterrán hangulatú élő zene szórakoztatta a látogatókat. A Dinó park kapuja is nyitva állt a kalandvágyó gyerekek előtt, akik zseblámpájuk segítségével kereshették meg a sötétben a békés növényevő Triceratops vagy éppen a félelmetes T. rex alakját.

Fotó: Kovács Bálint/Veszprémi Állatkert

A folyamatosan megújuló Veszprémi Állatkert az elmúlt évek nagyszabású fejlesztéseinek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 

"Nagy örömünkre szolgált, hogy augusztus 30-án szintén nagy volt az érdeklődés, ezen a napon is több ezren látogattak el hozzánk" - írta a VEOL-nak az állatkert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában