Remek volt a hangulat

2024.09.07. 17:00

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat csapata készítette a legfinomabb pörköltet Farkasgyepűn

Farkasgyepű Község Önkormányzata és a Farkasgyepű Fejlődéséért Egyesület második alkalommal rendezte meg a településen a Bakony vad-, gasztro- és családi napot. Az eseményt számos családi és gyerekprogram színesítette, köztük vadpörköltfőző verseny, melyet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat nyert meg.

Haraszti Gábor

Reggel főzéshez gyülekeztek az emberek a játszótér melletti területnél, szakavatott kezek szelték a húsokat, gyújtottak alá a kondéroknak, hogy aztán illatos pörköltek rotyogjanak a bográcsokban. Az eredményhirdetés előtt az esemény fővédnöke, Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal vezetője, majd Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke köszöntötte az érdeklődőket és a meghívott vendégeket. A főzőversenyen tíz csapat indult, az első helyet a Nagy-Tóth Petra, Vipler Emőke, Zsebe Péter, Imre László alkotta vármegyei önkormányzati csapat szerezte meg, akik egy klasszikus vadpörköltet készítettek gombával, mellé savanyú káposztát, aszalt gyümölcsöket kínáltak.

A győztes csapatnak Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke is gratulált
A győztes csapatnak Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke is gratulált
Fotó: Haraszti Gábor/Napló


A színpadi programokat a Bakony Vadászkürt Egylet, a Városlődi Pergő-Rozmaring Táncegyüttes, az MH Légierő Zenekara és a Pápai Musical Stúdió fellépése színesítette. A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg, Ismerd meg, főzd meg, edd meg címmel közös főzés volt a gyerekekkel, majd a Bakonyerdő Zrt. erdei iskolájának foglalkozása szórakoztatta a piciket, de volt íjászat, légvár és kézműves-foglalkozás is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában