Vádemelés

2024.09.16. 17:45

Nagyüzemi módszerekkel termesztette a marihuánát - aztán jöttek a rendőrök

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki a 2023 decemberét megelőzően hosszabb időn keresztül marihuánát termesztett az egyik Ajka környéki faluban.

A vádirat szerint az elkövető a családi házukhoz tartozó melléképület pincéjét szagelszívó berendezés, valamint nagy teljesítményű izzók üzemeltetéséhez szükséges kábelek telepítésével tette alkalmassá a kannabisz termesztésére, hogy a kábítószert azután ismeretlen személyeknek haszonszerzés céljából eladja - olvasható a Veszprém Vármegyei Főügyészség közleményében.

Fotó: ügyészség

A háznál 2023 decemberében tartott kutatás során a rendőrök a kiépített berendezéseken túl a kábítószer termesztéséhez szükséges nevelőedényeket, tápoldatot, növényvédőszert, kézipermetezőt, valamint nevelőedényekben 119 tő kannabiszt és további 42 darab, korábban leszüretelt növény szárcsonkját találták meg.

A férfi a levágott kannabisz-hajtásokat a lakóház udvarán lévő melléképületben szárította, ezen túl a különböző levél és szármaradványok egy 120 literes hordóba rakva 14 darab szemeteszsákot töltöttek meg. 

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés, közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint a kábítószer-kereskedelem ideje alatt szerzett vagyonára vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a Veszprémi Törvényszéknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!