Nem pihentek a tűzoltók

2024.09.16. 18:11

Veszprém vármegyét is letarolta a viharos szél, de hamarosan beköszönt az igazi nyárutó (képgaléria)

Szombaton és vasárnap mintegy 150 esetben riasztották a tűzoltókat, főként a viharos szél miatt kidőlt fákhoz. Hétfőre csillapodott az ítéletidő: ekkor már mindössze hatszor kérte a tűzoltóság segítségét a lakosság, közölte Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

A szóvivő azt mondta, hétfőn a tűzoltóknak elsősorban Veszprémben és Pápán kellett fákat eltávolítaniuk útról, illetve kerítésről. Sümegen pedig egy ház pincéjéből szivattyúzták ki a vizet. A vármegye hivatásos és önkormányzati tűzoltóinak munkáját önkéntesek segítették az elmúlt hétvégén és hétfőn.

Fotó: katasztrófavédelem

A következő napokban valószínűleg kevesebb munkájuk lesz a tűzoltóknak, ugyanis az előrejelzés alapján visszatér a kellemes hőmérséklet, a nyugodt, szélcsendes idő, az igazi nyárutó. Az időjósok szerint a csapadékzóna egyre inkább a nyugati, délnyugati országrészre tevődik át, hétfőn már napközben több helyen megszűnt az eső, és néhol előbukkant a nap is. A későbbiekben tovább szakadozik a felhőzet, éjszaka több helyen kiderül az ég, az ország keleti felében párás, ködös lesz az idő.

Kedden napközben a felhőzet lassan szakadozik, naposra fordul az idő, ekkor már csak kevés helyen, főként északkeleten lehet zápor. Többnyire mérsékelt lesz a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 23 fok között várható, a felhősebb nyugati országrészen lehet számítani alacsonyabb hőmérsékletre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!