Felhívás gyümölcsadományra

2024.09.07. 15:00

A hőség és szárazság miatt segítséget kérnek a vadak számára Herenden és Ajkán

A vadásztársaságok hullott gyümölcsöt kérnek a vadaknak azok életben maradásáért.

Tóth B. Zsuzsa

Az elmúlt napok extrém hőhullámai és a súlyos szárazság komoly kihívások elé állították a Veszprém vármegyei vadásztársaságokat. A vadakért aggódó, azokról rendszeresen gondoskodók Herenden és Ajkán is felhívást tettek közzé. Lédús hullott gyümölcsöt, elsősorban almát és körtét kérnek a vadon élő állatok számára, hogy enyhítsék az egyre súlyosabb vízhiány okozta szenvedést.

Illusztráció
Illusztráció
Fotó: Getty Images

A felhívásban hangsúlyozzák, hogy a tartós hőség és a csapadékhiány különösen érzékenyen érinti a vadon élő állatokat. Hiába jutnak ennivalóhoz, a nedvesség hiánya miatt a táplálék nem tud megfelelően felszívódni, ami súlyos egészségügyi problémákhoz és akár a vadak pusztulásához vezethet. Az anyaállatok tejtermelése is csökken, ami komoly veszteségeket okoz az utánpótlásban.
A segítségkérők vállalják, hogy a felajánlott gyümölcsökért helybe mennek, és elszállítják azokat az erdei etetőkhöz, ahol a vadak hozzáférhetnek. Már egy vödörnyi gyümölcs is sokat jelenthet, az adományozott gyümölcsök segíthetnek abban, hogy a vadak túléljék a nehéz időszakot, és megőrizhessék egészségüket.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában