Önzetlen munkásság, példamutató magatartás

2024.08.22. 07:00

Vinár díszpolgára lett Wéber Győzőné

Pedagógusi munkájáért, a tanítói pálya iránti elkötelezettségéért, Vinár település közösségi életében való aktív részvételéért, példamutató magatartásáért díszpolgári címet kapott Wéber Győzőné. Vináron 2015 óta adják át a díszpolgári címet, melyet az kaphat meg, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével hozzájárul a település jó hírnevének öregbítéséhez.

Haraszti Gábor

Vinár Község Önkormányzatának képviselő-testülete attól a céltól vezérelve, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesíthesse, valamint személyüket és cselekedeteiket példaképként állíthassa a jelen és az utókor elé, közel tíz éve Vinár díszpolgára címet alapított. Legutóbb a napokban 85. születésnapját ünneplő Wéber Győzőné, Malvin néni vehette át az elismerést Horváth Csaba polgármestertől.

A díszpolgári oklevelet Horváth Csaba polgármester adta át Wéber Győzőnének
A díszpolgári oklevelet Horváth Csaba polgármester adta át Wéber Győzőnének
Fotó: önkormányzat

– Malvin néni a pedagógusi pályát 1957-ben kezdte a külsővati Zrínyi Miklós Általános Iskolában, ahol közel öt évig dolgozott – beszélt a kitüntetett életpályájáról a polgármester. – 1962 és 1973 között Marcalgergelyi és Vinár községek helyi oktatási intézményeiben végzett tanítói tevékenységet. 1971-ben „Kiváló úttörővezető” kitüntetést kapott a Magyar Úttörők Szövetségétől, 1975-ben úttörővezető érdemrenddel tüntették ki. 1982-ben kiváló munkájáért kitüntető jelvényt adományozott számára a Magyar Népköztársaság Minisztériuma. 23 éven át tanított a Nemesszalóki Általános Iskolában. 2008-ban az 50 évvel korábban szerzett oklevele alapján aranyoklevelet kapott a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar dékánjától. A Széchenyi István Egyetem 2018-ban gyémántdiplomát, 2023-ban pedig vasdiplomát adományozott Malvin néninek – tájékoztatott a település vezetője, aki hozzátette, Wéber Győzőné hosszú életpályája alatt Vinár település és az iskolák közösségi életében aktívan részt vett, és hozzájárult kreatív alkotómunkájával a közösségi rendezvények lebonyolításához.

Magánemberként és pedagógusként a mai napig szeretik

– A tanítói munka iránti elkötelezettségét bizonyította azzal, hogy számtalan diákját készítette fel versenyekre, helyi szervezésű ünnepségekre, eseményekre. Malvin nénit magánemberként és pedagógusként a mai napig szeretik, tisztelik és elismerik községünkben. A díszpolgári cím adományozásával szeretném kifejezni tiszteletemet és hálámat önzetlen munkásságáért – mondta Horváth Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában