Példaértékű összefogás

2024.08.15. 19:00

Rászoruló tanulóknak gyűjtöttek a Pápai Polgárok

Július elején tanszergyűjtő akciót hirdettek a pápai civilek, melynek kedvezményezettjei a hátrányos helyzetű leendő elsősök, általános iskolába járó diákok voltak. Az összegyűlt adományt a szervezők a Szent Anna házban adták Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye képviselőinek.

Haraszti Gábor

Még használható állapotban lévő iskolatáskát, tolltartót, tornazsákot, íróeszközöket, vonalzókat, körzőket, ecseteket és minden más iskolai eszközt szívesen fogadtak a szervezők, akik nagy örömére sokan álltak e nemes ügy mellé. Volt, aki a tárgyi felajánlások mellett pénzbeni adományt is eljuttatott a pápai civilekhez, ezt az összeget is iskolai eszközök vásárlására fordították. 

Közel 40 iskolatáskát adtak át a Pápai Polgárok
Közel 40 iskolatáskát adtak át a Pápai Polgárok
Fotó: Haraszti Gábor

Szalóky Zsolt, a Pápai Polgárok csapatának tagja elmondta, ötletükkel az emberekben lévő jóságot szerették volna egy irányba terelni.

– Minket is meglepett, hogy mennyi adomány érkezett hozzánk, megható volt látni azokat a gyerekeket, akik eljöttek szüleikkel és felajánlást tettek – mesélte Szalóky Zsolt. – Van egy neve elhallgatását kérő pápai fogorvos, aki tíz leendő elsős kisgyerek teljes iskolai felszerelését biztosította a táskától kezdve az utolsó színes ceruzáig. Érdekesség, hogy elsősorban alsósoknak való tanszereket kaptunk, mindenkinek nagyon köszönjük, aki bármilyen formában is segítette a gyűjtést.

Példa nélküli felajánlás

Az átadáson jelen volt Müller Bernadett, a Pápai Gyermekjóléti Központ megbízott intézményegység-vezetője, aki boldogan vette át a felajánlásokat.

– A Pápai Polgárok kollektívája azzal keresett meg minket, hogy mi legyünk azok, akiknek közvetítésével eljutnak ezek a csomagok a rászoruló családokhoz. Természetesen örömmel tettünk eleget ennek a kérésnek. Nem gyakori, hogy ilyen felajánlást kapunk, az pedig, hogy ennyi csomag érkezzen, példa nélküli – emelte ki a megbízott vezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában