Elismerések

2024.08.30. 10:00

Az óvodának ajánlotta fel jutalmát az önkéntes munkáért díjazott bakonyi férfi

A képviselő-testület által az önkéntes munka elismerésére 2018-ban alapított Bakonybélért Emlékérmet idén Bakonyvári Andornak ítélte a testület. Az emlékéremmel járó pénzjutalmat Andor az óvoda gyermekekért végzett tevékenységének támogatására ajánlotta fel. Az önkéntes munka elismeréseként hárman díszoklevelet kaptak a falunapon.

Rimányi Zita

Bakonyvári Andor Bakonybélben született és nevelkedett, most is ott él. Ugodon művelődésszervezői szolgálatot látott el 15 évig, ahonnan 2003-ban költözött vissza szülőfalujába, s nemcsak egy szálló irányítását vette át, hanem megszervezte a Bakonybéli Szállásadók Baráti Körét is. Két év múlva átvette a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület vezetését. 

Népművelő, kereskedelmi és vendéglátóipari menedzser végzettsége is van, a képesítése során megszerzett tudását Bakonybél idegenforgalmának fellendítése érdekében használta fel. Vallotta, hogy csak az összefogás, az egyéni érdekek mentén létrejövő közös érdekért végzett munka viszi előre a falut, emellett a rendezvények, a település hagyományait bemutató látnivalók és programok fogják vonzani a vendégeket, akik megélhetést és jobb ellátást hoznak hosszú távon az itt élőknek. Így születtek meg olyan, az évek során regionális és országos hírnevet hozó rendezvények, mint a Medvehagymás Napok, a Pityókaparti, a Faünnep, a tőzikés túra és a víz világnapi túra. Ő kezdeményezte a mészégető rekonstrukcióját, a Kisvasút Emlékhely kialakítását, a Magnólia liget megszületését, a Bakonybél 1000 felirat létrehozását az egyesület tagjainak közreműködésével. Elindította a nyugdíjasklubot, felkarolta a virágosítók munkáját. Pályázatok írásával komoly pénzeket hozott a különböző programok megvalósításához. Mindvégig fontosnak tartotta az önkormányzattal való együttműködést, 2006 és 2010 között a képviselő-testület tagja is volt. Célirányos és határozott vezetésének köszönhető, hogy az idén 25 éves Guzmics egyesület az elmúlt húsz esztendőben töretlenül végezte munkáját. A szó legjobb értelmében lokálpatrióta, aki az összefogásban, az együttműködésben, a közösség erejében látja a falu jövőjét.

Bakonyvári Andor
Bakonyvári Andor
Fotó: önkormányzat 

A Bakonybélért Emlékérem mellett a község önkormányzata díszoklevelet adományozott ezúttal is azoknak, akik önként vállalt közösségi munkájukkal, átlagon felüli teljesítménnyel szolgálják a települést, illetve annak lakóit. Ennek elismerésére alapította és adja át évről évre a díszokleveleket. Idén három bakonybéli lakos jutalmazására érkezett felterjesztés, akiknek szintén Márkus Zoltán polgármester adta át az elismerést.

Galba Irén
Galba Irén
Fotó: önkormányzat 

Galba Irén alapító tagja a Bakonybéli Szállásadók Körének, pénzügyese a Guzmics egyesületnek, és három éve vezetője a Borostyán nyugdíjasklubnak. Legyen szó guzmicsos vagy önkormányzati rendezvényről, mindig ott van segítőként és szervezőként. Amíg fizikai erővel bírta, aktívan részt vett a falu virágosításában is. Ezért Galba Irénnek díszoklevelet adományozott Bakonybél önkormányzata a település rendezvényeinek szervezéséhez nyújtott segítségéért és a nyugdíjasok körében végzett közösségépítő munkájáért.

Mészárosné Dublecz Ágnesnek Márkus Zoltán polgármester adta át az elismerést
Mészárosné Dublecz Ágnesnek Márkus Zoltán polgármester adta át az elismerést
Fotó: önkormányzat 

Mészárosné Dublecz Ágnesről bátran kijelenthetjük, nincs Bakonybélben – de Pénzesgyőrben sem – olyan ember, aki ne ismerné, és akit Ágnes ne ismerne. Több mint három évtizede szolgálja a falut orvosasszisztensként, vagy ahogy manapság nevezik, egészségügyi asszisztensként. Magas színvonalú rendelői munkája mellett nem egy esetben háznál látja el a beteget, segít a családoknak szaktanácsadással, ha kell, biztatással vagy vigasszal. Ezért Mészárosné Dublecz Ágnes bakonybéli lakosnak a bakonybéli lakosság egészsége, a beteggondozás, az egészségnevelés érdekében végzett mintegy három évtizedes áldozatos munkájáért Bakonybél önkormányzata díszoklevelet adományozott.

Szökrényes Lászlóné is elismerést vehetett át a bakonybéli falunapon
Szökrényes Lászlóné is elismerést vehetett át a bakonybéli falunapon
Fotó: önkormányzat 

Szökrényes Lászlóné, Marika tősgyökeres bakonybéli, faluja iránt elkötelezett segítő. Több ciklus óta vezeti a választási bizottságot. Rendes munkája mellett varró- és kézimunka-tanfolyamot szervezett, s rendszeresen tart kézműves-foglalkozásokat a bakonybéli rendezvényeken. Vezetője a helyi vöröskeresztes csoportnak. Megalapította a bakonybéli adományboltot, amelynek bevételéből a településen élő rászorulókon tudnak segíteni. Ezért Szökrényes Lászlóné bakonybéli lakosnak a falu rendezvényeinek támogatásáért, kézműves-foglalkozások és közösségek szervezéséért és vezetéséért, vöröskeresztes, valamint karitatív munkájáért Bakonybél önkormányzata díszoklevelet adományozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában