Perzselő meleg

2024.07.18. 15:00

Párakapu és vízcsap enyhíti a kánikulát Pápán

Az elmúlt napokban elviselhetetlen hőség jellemezte a mindennapokat, folyamatosan dőltek meg a melegrekordok Magyarországon. A Pápai Vízmű Zrt. munkatársai igyekeznek a lakosság segítségére lenni a nagy melegben, párakaput helyeztek ki és a város legforgalmasabb pontjain vízcsapokat szereltek a tűzcsapokra.

Haraszti Gábor

Kánikulában a folyadékpótlás mellett fontos, hogy lehetőségekhez képest minden eszközzel segítsük testünk hűtési erőfeszítéseit. Tűző napon átmeneti enyhülést nyújt a párakapu, növelve a komfortérzetet. Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a városban egy párakaput és három helyen vízvételi pontot alakítottak ki, de igény esetén ezt a számot tudják növelni.

A Fő térre kihelyezett párkaput Harcos Attila rendszeresen igénybe veszi
A Fő térre kihelyezett párkaput Harcos Attila rendszeresen igénybe veszi
Fotó: Haraszti Gábor

- A nagy melegre való tekintettel a Pápai Vízmű Zrt. készített a tűzcsapokra egyszerű, nyomógombos csapokat, melyeket a frekventált helyeken, a Kossuth utca sarkán, a Fő téren és a Várkertfürdőnél lehet megtalálni – tájékoztatott a vezérigazgató. - Emellett a Fő térre a játszótér mellé június elején kihelyeztünk egy párakaput is, annak érdekében, hogy a gyerekek és az őket kísérő szülők, nagyszülők igénybe tudják venni - mondta Vörös Dániel, aki hozzátette, a pápai rendezvényeken a szervezők kérésére ingyenesen további párakapukat és vízosztást is biztosítanak.

A párakapu nemcsak a gyerekek és kísérőik körében népszerű, hanem a Pápai Szent István vértanú templom felújítását végző szakemberek, a téren áthaladók és a munkába igyekvők is rendszeresen igénybe veszik, az Esterházy-kastélyban dolgozó Harcos Attila szerint jó ötlet volt ide helyezni a kaput, mivel felfrissíti az embert ebben a tikkasztó kánikulában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában