Választás 2024

2024.06.09. 12:00

Félidő előtt – a vártnál magasabb a választáson résztvevők száma Veszprémben

Amire talán még a szavazókörökben sem számítottak, hogy már a mai nap első felében, jóval a választás „félideje” előtt igen sokan voksoltak. Így tettek a 8-as számú szavazókörhöz tartozó választópolgárok is.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A szavazókör elnöke lapunknak beszámolt róla, a hat órai kezdés óta folyamatosan érkeznek az emberek a Csillag utcai óvodában lévő választóhelyiségbe. Simacsek-Tóth Judit elmondta, a választás rendben elkezdődött és azóta sem történt rendkívüli eset. – Folyamatosan érkeznek a szavazók, a korai órákban jellemzően középkorúak és idősebbek szavaztak. Egy mozgóurnát is kijuttattunk a közeli idősek otthonába, így tizenegy órakor arról számolhatok be, a részvétel elérte a 35 százalékot – mondta el.

A szavazóköri elnök magas részvételre számít az idei választáson. – Jóval a „félidő” előtt vagyunk még, és már ezekről a számokról tudok beszámolni, ez számomra azt jelzi, a választás végére, azaz 19 órára magas, vagy igen magas részvétel várható – mondta el Simacsek-Tóth Judit.

Ugyanezt tapasztaltuk egy másik helyen, a Hriszto Botev Általános Iskolában is, ahol több szavazókörben álltak sorban a voksolni érkező szavazópolgárok már délelőtt. A szavazóhelyiségek természetesen minden helyen akadálymentesítettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában