A legszebb ajándék

2023.12.26. 08:00

Új lakhelyen, családi körben ünnepelhetik a karácsonyt

„Van fedél a fejünk felett, visszakaptuk a kiskutyákat, adományt gyűjtöttek nekünk az emberek. December elején nem hittük, hogy távol az otthonunktól szép karácsonyunk lehet” – ezt mondta Kovács Csaba, akinek elárverezték a Sümeg közelében lévő házát.

Kovács Erika
Önfeledt boldogság. A család visszakapta a házi kedvenceket
Fotó: Kovács Erika/Napló

A szomorúságtól zokogva adta át a két apró termetű kutyát hetekkel ezelőtt Boglárka és Richárd, Csaba gyermekei Minárcsik Sándornak, a devecseri Meggyeserdei Menedék alapítójának, vezetőjének, aki gondozta a két kis négylábút, nemrég pedig az örömtől könnyezve vették vissza a gyerekek a kis jövevényeket, akik náluk családtagok, ugyanis engedélyt kaptak rá, hogy visszavigyék őket. 

– A kálváriánk régebben kezdődött, idézte fel a történteket Csaba a kis lakásban, amit a református egyház jóvoltából kaptak Zalaegerszegen, a gyerekek ugyanis itt járnak iskolába.

Az apa elmondja, az élet úgy hozta, hogy kénytelen volt hitelt felvenni, mert senkire nem számíthatott, aztán úgy érezte, ördögi körbe került, egyre nőtt az adósság, végül a házukat is elvesztették.

– Borzalmas volt, amikor hetekkel ezelőtt az utolsó estét eltöltöttük otthonunkban, mi, hárman, imádott házi kedvenceink nélkül, aztán másnap mentünk egy új élet felé – fogalmaz az apa. Nagyon hálásak, hogy fedelet kaptak, örülnek, hogy együtt lehetnek, előre tekintenek, bíznak abban, hogy innentől kezdve csak jobb lehet az életük. Csaba utal rá, biztosan követett el hibákat, de tájékozatlan volt sok mindenben, bízott mindenkiben, hitt abban, hogy majd csak segítenek nekik. Annak idején nagyon megviselte, amikor elhagyta őket a felesége, megroppant az egészsége, cukor- és szívbeteg lett, mára csak bottal tud járni, mindkét térde protézisre szorul, elvesztette korábbi munkahelyét, rokkant, de négy órában dolgozik, munkahelyére vonattal jár. – Nagy boldogsággal tölt el, hogy van fölöttünk fedél, és az apró karácsonyfa körül együtt lehetünk – mondja az ünnep kapcsán Csaba. 

Aki tud segíteni a családnak, az alábbi számlaszámon megteheti: Kovács Boglárka, 11773487–01824829, OTP Bank

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában