Tapolcai Nőklub

2023.10.12. 19:00

A miniszter volt az idegenvezetőjük

A tapolcai Nőklub tagjai Navracsics Tibor miniszter meghívásának eleget téve tettek rendhagyó látogatást a Parlamentben, Budapesten.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai Nőklub tagjainak Navracsics Tibor miniszter mutatta be a Parlamentet és az ott folyó munkát

Forrás: szervezők

A Nőklubot áprilisban hívta meg a területfejlesztésért felelős miniszter, a látogatáson többnyire azon 45 tag vett részt, akik a Navracsics Tibor fővédnöksége mellett a közelmúltban Tapolcán rendezett Város- és Faluvédők Szövetsége Országos Találkozójának szervezését, lebonyolítását segítették - tudtuk meg Varga Károlyné elnöktől.

- Megtisztelő volt számunkra, hogy Navracsics Tibor személyesen kísért végig bennünket az épületen munkatársaival. A több mint egyórás programon nem csak magát a Parlamentet, hanem az ott folyó munkát is megismerhettük, ettől vált különlegessé ez az alkalom. Megtudtuk, hogy melyik teremben milyen munka folyik, hogy miért vannak kevesebben időnként az ülésteremben a parlamenti képviselők. Kiderült, hogy a Parlamentben órákat is tartanak, és hogy egyedülálló módon itt még gyors- és gépírással készülnek az ülések jegyzőkönyvei. Láthattuk a Vadásztermet, a társalgókat, a kupolacsarnokot, a Szent Koronát. A hangulatos beszélgetés során a kérdésinkre szintén választ kaptunk - mondta Varga Károlyné. A klubtagok a budapesti kirándulás során megtekintették a Néprajzi Múzeumot, a Zene Házát, a Dunán sétahajózva gyönyörködtek a két part nevezetes épületeiben, és néhányan a Terror Házát ugyancsak megnézték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában