Fejlesztés

2023.09.28. 14:00

Járda és kocsibeálló épült Devecserben

A Somogyi Béla utcában a közterület páros oldalán új járda, párhuzamos parkolásra alkalmas gépkocsibeállók készültek, valamint részben zárt, részben nyitott csapadékvíz-elvezetés épült. A Városüzemeltetési Kft. munkatársai behelyezték kedden az elkészült vízgyűjtő aknára a legyártott rácsot, ezzel egyelőre befejeződtek az építési munkálatok.

Tóth B. Zsuzsa

Devecserben, a Somogyi Béla utcában járda, gépkocsibeálló és csapadékvíz-elvezetés épült Fotó: önkormányzat

Amint azt Ferenczi Gábor polgármestertől megtudtuk, a beruházást az önkormányzat mintegy 17 millió forintból valósította meg. A kivitelező Via Vomito Kft. munkáját, a fejlesztés megvalósulását a költséghatékonyság jegyében önkormányzati cég a járdalapok felszedésével, valamint az aknafedél legyártásával segítette. Az építési munkálatok végeztével mind a Dózsa György, mind pedig a Somogyi Béla utcában helyreállt az eredeti, egyirányú forgalmi rend. 

A polgármester hozzátette, hogy reményei szerint a fejlesztésekkel a Dózsa György és a Somogyi Béla utcában is javul a közlekedés és a parkolás. Az elkészült beruházás részleteiről, a további tervekről, a Tókert városrészt érintő következő fejlesztésekről 29-én, pénteken 11 órakor tart nyilvános tájékoztatót a helyszínen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában