jövőre már kétnapos lesz

2020.08.31. 17:30

Sikeres egészségnapot tartottak Bakonynánán

Újjáalakult a községi vöröskeresztes alapszervezet a kis bakonyi faluban, melyet egészségnappal és véradással kötöttek össze.

Müller Anikó Hanga

Nagy Ilona doktornő, balról, orvosi tanácsokat adott, Kiss Erzsébet és Hürkecz Zsuzsanna vöröskeresztes önkéntesek segítettek a program lebonyolításában

Fotó: Müller Anikó Hanga

A szervezet elnöke Bierbaum Tibor, titkára Kiss-Varga Veronika lett. Munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre és az idős emberekre. Céljuk a jó ügyek érdekében összefogni a település lakóit.

A faluvezetők – Németh Zsuzsanna polgármester asszony, Szakács László alpolgármester és a testületi tagok – jó példával jártak elöl, az alakuló ülésen családtagjaikkal együtt beléptek a szervezetbe.

Önkéntes véradók, balról Bierbaum Tibor, Németh Zsuzsanna, Kiss-Varga Veronika Fotó: Müller Anikó Hanga

Jövő évben indulnak a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége által kiírt Humanitárius település címért, és pályázatot nyújtanak be a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásának támogatására.

Az egészségnapot Nagy Ilona dudari háziorvos nyitotta meg, és a program egész időtartama alatt tanácsokkal látta el a hozzá fordulókat. Prémné Koczner Éva helyi védőnő az egészséges táplálkozásról, Döméné Janni Ildikó zirci védőnő a meridiántorna hatásáról beszélt és közös tornát vezényelt.

Palik Ferenc, a szápári ökofarm és biomalom tulajdonosa Termőföldtől az asztalig címmel tartott előadást, bemutatva családi gazdaságuk vegyszer nélküli növénytermesztését, majd házikenyérrel vendégelték meg a résztvevőket.

Nagy Ilona doktornő, balról, orvosi tanácsokat adott, Kiss Erzsébet és Hürkecz Zsuzsanna vöröskeresztes önkéntesek segítettek a program lebonyolításában Fotó: Müller Anikó Hanga

Prémné Koczner Éva és Jakab-Prém Viktória a fermentálást mutatták be, kiemelve, mennyivel egészségesebb így savanyítani, majd kóstolót kínáltak ezzel az eljárással készült szendvicskrémekből.

A véradáson 16 véradó összesen 72 deciliter vért adott. A szervezők sikeresnek ítélték a kezdeményezést, és úgy döntöttek, jövőre kétnapos lesz a program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában