Örömbringázás veteránokkal

2018.10.19. 07:00

Nagy feltűnést keltettek a különleges kerékpárok

Az önkormányzat előtt nagy volt a nyüzsgés csütörtökön reggel, sokan voltak kíváncsiak a Bringás Napon a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjaira és különleges velocipédjeikre.

Tóth B. Zsuzsa

A különleges velocipédek nyergeibe pattanhattak néhány percre a gyerekek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 

 

A kora reggel munkába, iskolába igyekvőket bringás reggelivel várták a szervezők, majd Krisztin N. László polgármester megnyitójában a kerékpározás népszerűsítésének fontosságáról beszélt. Mint elmondta, régen, amikor még nem volt autó, az emberek gyalog jártak, vagy ilyen biciklikkel, vagy hasonló eszközökkel igyekeztek gyorsítani a közlekedést. – A mai világban mozgásszegény az életmódunk, miközben az orvosok szerint az egészségünk megőrzése érdekében napi tízezer lépést kellene megtennünk. Tehát az egészségünkért is jó, ha kerékpározunk – mondta a polgármester és a gyerekekhez szólva hozzátette, hogy ha megnőnek, ők is kerékpározni fognak. Ezért jó, ha már most, gyerekként barátságot kötnek ezzel a közlekedési eszközzel.

A különleges velocipédek nyergeibe pattanhattak néhány percre a gyerekek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az esemény Oldtimer Kerékpáros felvonulással folyatódott, a település utcáin végig tekerő oldtimerek csoportjához csatlakoztak a helyi lakosok és az iskolások is kerékpáron, de még gördeszkával is. A bringás napot Oldtimer Kerékpárok kiállítása és megtekintése színesítette. A kanizsai klubtagok mindenkinek bemutatták különleges drótszamaraikat, amelyekről kiderült egyebek között, hogy mivel a kerekek tömör gumiból készültek, nem lehetett felpumpálni azokat. A velocipédek, fordított velocipédek és a fából készült futóbicikli nagy feltűnést keltett, de Múlt – Jelen – Jövő címmel kerékpár történeti előadást is hallhattak az érdeklődők, valamint szó volt a kerékpáros KRESZ-ről, a biztonságos közlekedésről. Bike Safe – Kerékpár regisztrációra jelentkezhetett bárki, a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai felvették adatbázisukba a kerékpárokat a lopások megelőzése, a hatékonyabb felderítés érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában