változások a testületben

2018.04.06. 13:48

Új képviselő, új bizottsági elnök Zircen

Mészáros József folytatja a munkát Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületében, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnökének pedig Varga Zita képviselőt választotta meg a testület.

Kelemen Gábor

Mészáros József önkormányzati képviselő eskütételével vette kezdetét a képviselő-testület március ülése, aki a képviselői mandátumáról lemondó dr. Benczik Ágnes Adrienn helyére került a testületbe. Az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnökének Varga Zita képviselőt választotta meg a testület.

Utak, belterületi járdák újulnak meg a városban, kátyúzásra is sor kerül, ezekkel kapcsolatos döntések is születtek. Maximum 1500 négyzetméteren történik majd útfoltozás, a képviselő-testület kiválasztotta a munkát elvégző vállalkozást. Az út- és járdafelújításra vonatkozóan a közbeszerzési eljárás került elrendelésre. Arról már korábbi ülésén döntött a testület, hogy a kormányhatározat alapján megítélt 75 millió forintos támogatásból mely utcák, járdák felújítását tervezi. Az Üdülő utca Alkotmány és Szeptember 6. utcák közötti út- és járdaburkolat felújítása szintén kormányzati támogatásból valósul meg, erre 14 millió forintos forrást nyert az önkormányzat.

Nyertes pályázat eredményeként az első világháborús emlékmű is megújul, a képviselők kiválasztották a restaurátori feladatokat elvégző vállalkozást. A Kossuth utcában, a Kistemplomtól északra található emlékmű talapzata, a szobor és a körülvevő kerítés is megújításra kerül, továbbá a kerítésen belüli és a körülötte lévő zöldfelület fejlesztése is megvalósul. Az emlékmű az első és második világháború áldozatai mellett a kommunista diktatúrában internált és kitelepített polgároknak is emléket állít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában