veszprém

2018.04.03. 21:48

Ötven kicsi indián

Közel 140 napja várja a választ a Fidelitas Kész Zoltántól arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolatban áll Czeglédy Csabával – derült ki Hegedűs Barbara tegnapi sajtótájékoztatóján.

Molnár Sándor

A Fidelitas országos alelnöke utalt a nyugat.hu információjára, amely szerint 2015. április 21-én Czeglédy Csaba nyilatkozta, hogy koordinálta Kész Zoltán veszprémi kampányát és a mozgósításban is részt vett. Ezt követően 2017. július 13-án Czeglédy börtönbe került adócsalás vádjával. Kiderült, hogy cége, a Humán Operátor Zrt. megkárosított diákokat és nyugdíjasokat. Erre válaszul a kormány 2017. november 11-én törvényjavaslatot nyújtott be a károsultak megsegítésére, amelyet hárman, köztük Kész Zoltán, nem szavaztak meg. Utóbbi azóta is hallgat arról, hogy miért szavazott nemmel. A Fidelitas 2017. november 16-án szólította fel arra, tisztázza magát, hogy milyen kapcsolatban áll Czeglédyvel. Pár napja a tények.hu-nak egy védett tanú azt mondta, hogy Czeglédy nem csupán Kész kampányának koordinálásában vett részt, hanem anyagilag is támogatta azt. A videóban a tanú úgy fogalmazott, 50 millió forinttal segítette Czeglédy Kész Zoltán kampányát, amit egymás között csak 50 kicsi indiánnak neveztek – mondta el Hegedűs Barbara. A Fidelitas továbbra is választ vár Késztől, hogy mi köze volt Czeglédyhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában