Vihar

2024.09.15. 17:21

Házra dőlt a fa, kosaras autót kellett hívni – Szombat este óta folyamatosan dolgoznak a Magas-Bakonyban a tűzoltók

Rádőlt egy hatalmas fa egy telek hátsó részében, a lakóház folytatásában lévő gazdasági épületre vasárnap Olaszfaluban. A zirci tűzoltók Veszprémből hívtak ezért segítségül egy kosaras autót.

Rimányi Zita

A kosaras autó emelte magasba a zirci tűzoltókat, így tudták a kidőlt fa ágait levágni, feldarabolni óvatosan, hogy a melléképület tetőszerkezete ne sérüljön tovább – mondta el lapunknak Szelthoffer Ferenc, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka. 

Egy ház hátsó részében lévő melléképületre dőlt egy fa vasárnap Olaszfaluban, Veszprémből hívtak hozzá kosaras autót Fotó: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

Arról már korábban írtunk, hogy szombat este óta folyamatosan dolgozik egységük, ugyanis a bakonyi kisváros környékén számos helyen fa dőlt az útra . Vasárnap egész nap hasonló riasztásokat kaptak, késő délután pedig ingatlanokhoz hívták embereiket, olyan helyekre, ahol arra volt szükség, hogy kiszivattyúzzák az összegyűlt vizet. 

Köszönjük a munkájukat! A Magas-Bakonyban élőknek pedig továbbra is azt tanácsolhatjuk, hogy óvatosan közlekedjenek a nedves, az ázott falevelektől is csúszós utakon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!