Az egész megyében probléma

2024.09.15. 15:36

Bajban vannak a fecskék!

Az elmúlt napok időjárása komoly bajba sodorta szeretett madarainkat. Összeszedtük mit tudunk eddig jelenleg a helyzetről.

Veol.hu

Hírfolyamunk folyamatosan frissül:

Önkéntesek, polgárőrök, rendőrök és polgármesterek – köztük Hebling Zsolt alsóörsi és Bíró Imre balatonszepezdi településvezető – közösen lassították a forgalmat vasárnap a 71-es úton több helyszínen. Az akció résztvevői forgalomlassító táblákat helyeztek ki, valamint összegyűjtötték a mozgásképtelen, legyengült madarakat az úttestről és közvetlen környezetéből. Az autósok többsége lassított a fecskék láttán.

Balatonszepezden Bíró Imre polgármester, Molnár Sándor és Molnár Katalin menti a fecskéket, miközben az autósokat is figyelmeztetik a lassításra. 

Fotó: Kovács Erika /Napló

Bíró Imre Balatonszepezd polgármestere és Dávid Lajos lassítja a forgalmat, mert rengeteg a fecske:

Fotó: Kovács Erika /Napló

Rengeteg elpusztult fecske van a 71-es út mentén:

Fotó: Kovács Erika/Napló
Fotó: Kovács Erika/Napló

Figyelmeztetik a közlekedőket a fecskékre a 71-es főúton Alsóörsnél

Fotó: Kovács Erika/Napló

Lezárják a balatoni főutat, mert mentik a fecskéket

Lezárják a 71-es számú főutat Balatonszepezdnél szeptember 15-én, vasárnap délután, mert a környéken rengeteg fecske található. 

Több ezer fecske költözött be a szepezdi kastélyszállóba

Kis-Gali Edittől, a létesítmény munkatársától megtudtuk, míg az első napon közel kétezer fecske próbálta átvészelni náluk a rossz időt, számuk másnapra sajnos megfeleződött.

Rémült fecskék a Balaton partján - Életük a tét

A kellemetlen esős, hideg idő megrémítette a vonulásra készülő fecskéket. Emiatt az ország számos pontján tapasztalható a fecskék tömeges megjelenése.

Többen is próbálják menteni a madarakat

Ács Krisztián önkéntes fecskementő a többiekkel együtt többek között Szigligetnél menti a fecskéket, és viszi menhelyre. 

 

Vigyázzunk a fecskékre! Autózzunk lassabban, zárjuk el a kutyát, macskát!

Sajnos nem volt szerencséjük a Kárpát-medence felett Afrika felé repülő fecskéknek, mert hirtelen csapott le a hideg, és eltűntek a rovarok, amik a madarak élelmét jelentik, közölte Pálinkás Andor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület dél-balatoni csoportjának madarásza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában