Ügyészség

2 órája

Cserélgette a rendszámtáblákat, de gyorsan lebukott

Ismerősénél talált rendszámtáblákat helyezett gépkocsijára az a pápai férfi, aki ellen egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

Veol.hu

Rendőrség, rendőrautó, nyomozás, baleset

Fotó: police.hu

A vádiratban foglaltak szerint 2024 áprilisában az osztrák rendőrök az elkövető személygépkocsijának forgalmi engedélyét és a jármű hatósági jelzéseit elvették.

A vádlott 2024. június végén megjelent az egyik Pápa környéki faluban élő barátjánál és annak tudta nélkül magához vett két darab, a garázsában tartott és egy másik személyautóra kiadott rendszámtáblát. A férfi ezek után a hatósági jelzéseket felszerelte a saját gépkocsijára, ám másnapra virradó éjjel a rendőrök már meg is állították és igazoltatták Pápán, melynek során a rendszámcsere azonnal kiderült.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben, melynek a Pápai Járásbíróság helyt adott és a nem jogerős határozatában 195 000 forint pénzbüntetést szabott ki - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!