Zene és barátság

2 órája

A Brémai muzsikusok visszatérnek: egy időtlen klasszikus új színházi köntösben

A Brémai muzsikusok új színpadi verziója hamarosan debütál a Veszprémi Petőfi Színház színpadán, a sajtótájékoztatón ennek kapcsán izgalmas részletek kerültek napvilágra. Az alkotók és a szereplők betekintést nyújtottak a mesés produkció kulisszái mögé, amely a klasszikus történetet friss, modern megközelítéssel tálalja. Készüljünk fel egy varázslatos utazásra a zene és a barátság világába!

Titzl Vivien

Az előadás sajtótájékoztatójának stílusosan a Veszprémi Állatkert adott helyet, köszönhetően Török Lászlónak, a vadaspark igazgatójának; az ő jóvoltából élőben is megcsodálhattuk a darab egyik főszereplőjét, a szamarat.

Török László, Módri Györgyi, Máté P. Gábor és Kellerné Egresi Zsuzsanna az állatkerti sajtótájékozatón
Fotó: Balogh Dávid/Napló

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház kreatív menedzsere elmondta, azért fontos 2024-ben ez a mese, mert minden szempontból tanító jellegű a történet. A gyerekeket nemcsak az állatokhoz viszi közelebb, de megérteti velük, hogy – azon keresztül, hogy az állatoknak emberi tulajdonságaik vannak – mennyire fontos megbecsülni az idősebb korosztályt. Hároméves kortól egészen az alsó tagozatos korosztályig ajánlja az előadást. Attól, hogy valaki megélt egy bizonyos kort és kiszolgált sok-sok évet – legyen szó emberről vagy állatról – nem szabad őket mellőzni, nem lehet tőlük elfordulni. – A tisztelet és az odafigyelés mindenkinek jár, élete utolsó napjáig - mondta Kellerné Egresi Zsuzsanna.

Módri Györgyi, a darab rendezője és művésze hozzáfűzte: a gyerekek felé az az üzenet, hogy az időseket meg kell becsülni, azonban a szépkorúaknak is lehetnek új célkitűzéseik az életben, ha ezt megtaláljuk, akkor az élet ezen időszaka is tartalmasan telhet.

Az előadás egyik különlegessége, hogy a színház két színművésze: Módri Györgyi és Máté P. Gábor rendezte. A jelmeztervezés szintén a társulat tagjának, Cservenák Vilmosnak a keze munkáját dicséri. Kiemelték még Győri Ádám munkáját, aki a 3D-s hátteret biztosítja, Libor Katalint, aki a díszletért felelős, és Óhidi Leventét, aki a zenét szolgáltatja az előadáshoz.

A két rendező elmondta, hogy az előadást úgy írták meg, mintha a jelenben játszódna, így a színpadon megelevenedik majd Jacob és Wilhelm Grimm is (Keresztes Gábor, Módri Györgyi). Azonban a darab központjában a négy állat kap reflektorfényt: Szürke, a szamár (Cservenák Vilmos); Tarajos, a kakas (Szeles József); Fogdmeg, a kutya (Abai-Szabó Tamás) és Bajszos, a macska (Taba Dorottya Lucia).

Az érdeklődök szeptember 29-én nézhetik meg az első előadást. A produkció bérletszünetben októbertől megtekinthető, valamint a Lázár Ervin programnak és az óvodák és iskolák bérletes előadásainak is részét képezi a Brémai muzsikusok című darab.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában