Rendőrség

2024.06.26. 07:00

Elfogták a lopások garmadáját elkövető férfit

A lopás mellett rongálás, garázdaság és becsületsértés miatt is kihallgatták.

Veol.hu

Forrás: illusztráció

Még múlt év februárjában tett bejelentést az egyik veszprémi drogéria alkalmazottja, hogy egy férfi parfümöket csent el az üzletből. A fizetés nélkül távozóról kiderült, már korábban is vitt el márkás termékeket tőlük, melyek vételárát szintén nem egyenlítette ki a kasszánál.

A veszprémi nyomozók eljárást indítottak, majd rövid időn belül megállapították a férfi személyazonosságát, és körözését rendelték el. Végül 2024. június 24-én Budapesten fogták el, előállították és kihallgatták.

A férfi többnyire a veszprémi üzleteket látogatta 2022 nyarától, és szeszes italokat, parfümöket, édességeket, húskészítményeket és egyéb termékeket vitt el, ám a Balaton-parti városokban is követett el bolti lopásokat. De előfordult, hogy a bolhairtó cseppet sem hagyta a polcon, eltette azt is. A lopásokkal több százezer forint kárt okozott az üzleteknek, melyeknek csak a töredéke térült meg.

Az egyik alkalommal, amikor a bolt alkalmazottja megpróbálta a tolvajt feltartóztatni és megakadályozni a menekülését, a tettes garázda módon viselkedett és bántalmazta az eladót.

A nyomozók még azzal is meggyanúsították a férfit, hogy tavaly év elején a vele szemben intézkedő rendőröket is becsmérlő kifejezésekkel illette.

A budapesti lakost nyolcrendbeli lopással, becsületsértéssel, valamint tettleges becsületsértéssel, továbbá zaklatással és garázdasággal is meggyanúsították - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!