Gólyafészek

2024.07.27. 10:00

Nagy családban élni nagyon jó

A történet azzal kezdődött, hogy megpillantottunk egy gólyapárt a fészkén Berhidán, a Veszprémi út egyik villanyoszlopán. Megálltunk megörökíteni, mire két másik gólya is felemelte fejét a hatalmas fészekben. A fiókák. Láthattuk az egész nagy család életét egy rövid időre.

Benkő Péter

A nyár második felében járunk, hamarosan ezek a gólyák elkezdenek készülődni a nagy útra, a Földközi-tengeren át Afrika partjai felé, a másik hazájukba. A két fióka még nem alapított saját családot, egyelőre a „mamahotelben” laknak, a szülőkkel együtt, így együtt fotózhattuk le az egész nagy családot. A két szülőt és a fiókákat. Néztük, hogyan táplálkoznak, tisztogatják tollazatukat, fészküket.

A nagy család a gólyák számára is jó dolog
A nagy család a gólyák számára is jó dolog
Fotó: Benkő Péter/Napló

Mert kell az önállóság, de nagy családban élni mindig jó. Így van ez velünk, emberekkel, de a madarakkal is. Aztán a természet rendje szerint úgyis jön az önállósodás. Addig pedig a szinte óriási fészekben falatoznak együtt, kedvükre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában