Közbeszólt a járvány

2021.12.02. 17:03

Zircen és környékén is készülnek az adventre, várják a Mikulást

A falut bejáró Mikulás-járatot és a piros kis csomagok átadási ünnepségét a koronavírus-járvány miatt idén több községben nem szervezik, nem tartják meg, de a gyerekek nem maradnak ajándék nélkül, és látványosan készülődnek a települések advent idején karácsonyra.

Rimányi Zita

Cseszneken helyi önkéntesek idén is összeállították a betlehemet

Forrás: Rimányi Zita/Napló

– Mikulás ünnepe minden évben fontos számunkra, és a településen élő gyermekeket tizennégy éves korig megajándékozzuk csomaggal. Sokéves hagyománya van ennek nálunk. Korábban szánon, fogaton érkezett a Mikulás, programot szerveztünk hozzá, de a Covid miatt az intézmények keretein belül juttatjuk el ezúttal az ajándékot. Minden gyermek ezer forint értékű csomagot kap. A költségeit az önkormányzat és a helyi német nemzetiségi önkormányzat vállalta közösen – mondta el lapunknak Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester. 

 

Cseszneken hasonlóképp minden tíz éven aluli gyermek az otthonában fogja megkapni hétfőn a Mikulás-ajándékot, tudtuk meg Trieblné Stanka Éva Renáta polgármestertől. Azt is elmondta, hogy programot egyelőre a sok pozitív covidos beteg miatt nem terveznek, betartva a helyi háziorvos ajánlását. Ha javul a helyzet, egy szabadtéri adventi rendezvényt szeretnének szervezni. Teával, forralt borral, közös énekkel, esetleg egy kis bográcsozással, még advent időszakában. A betlehemet is felállították, feldíszítették falubeli önkéntesek a község központjában. 

 

- Tavaly hirdettük meg először Zircen a világító adventi kalendáriumot. Most újra csatlakozott az országos kezdeményezéshez közművelődési intézményünk, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. A játék menete a következő: december 1-től minden este felgyullad egy díszített és számozott ablak fénye a városban, amit a játékosoknak december 24-ig meg kell találniuk. Hogy Zirc melyik utcájában kell majd keresgélni, azt egy napi feladvány segíti, amelyet az intézmény a közösségi oldalán tesz közzé – közölte tájékoztatásában Viziné Horváth Judit, Zirc jegyzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában