összeköti őket a kitartás

2021.08.30. 11:30

Három különböző sikertörténetet mutattak be a Pannon KultúrKlubban

A Pannon KultúrKlub soron következő eseményén a sikerhez vezető utat keresték a résztvevők a Papírkutya Kultúrbisztróban.

Horváth Virág

20210824 Veszprém Pannon KultúrKlub: Beszélgetés a sikerről a Papírkutya kávézóban András Ferenc moderátor, SCHultz Zoltán Lovassy László Gimnázium igazgató, Kráml Dávid Hester's life Kft. tulajdonosa, Rasovszky Kristóf világbajnok nyiltvizi úszó, Borókai Gábor moderátor Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszót, Kráml Dávidot, a Hester’s Life Kft. tulajdonosát és Schultz Zoltánt, a Lovassy László Gimnázium igazgatóját kérdezte A siker filozófiája című rendezvényen András Ferenc filozófus és Borókai Gábor kommunikációs szakember. A Pannon KultúrKlub a Pannon Egyetem legújabb programsorozata. A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar (MFTK) oktatói a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával közösen tartják minden hónapban rendezvényeiket, melyek egyben tudományos, közéleti és kulturális jellegűek is.

Schultz Zoltán, Kráml Dávid és Rasovszky Kristóf a rendezvényen Fotó: Penovác Károly/Napló

Legutóbbin, A siker filozófiája rendezvényen megtelt a Papírkutya, ami nem csoda, hiszen mindenkit érdekelt, hogy a meghívott, sikeres emberek vajon meg tudják-e mondani, mitől is lettek sikeresek. Sok munka, sok áldozat, és nagy hit? A beszélgetésen kiderült, noha saját területükön mindannyian kiemelkedő eredményeket érnek el nap mint nap, a sikert mégis máshogy definiálják.

Kráml Dávid elmondta, hogy nem tartja magát különösebben sikeresnek, ám a szerény megjegyzés mögött óriási eredmények írhatók Dávid számlájára: cégének bevételét öt év alatt megszázszorozta.

Schultz Zoltán az ország egyik legkiemelkedőbb gimnáziumának intézményvezetője, az országos listák első 10 helyezettje között áll most már évtizedek óta. Az intézményvezető szerint az ő személyes sikere nem értelmezhető az intézmény nélkül, a dicsőség, az elismerés nem csak őt illeti, hiszen az intézmény nélkül ezek az eredmények nem léteznének.

András Ferenc filozófus (bal szélen) és Borókai Gábor kommunikációs szakember (jobb szélen) faggatta a vendégeket Fotó: Penovác Károly/Napló

Rasovszky Kristóf sem tervezte még néhány évvel ezelőtt, hogy olimpiai ezüstérmes lesz nyíltvízi úszásban. – Én egyszerűen azért úsztam, mert szerettem úszni. Nem csak az eredményeim tesznek sikeressé, inkább az, hogy azt csinálhatom, amit tényleg szeretek. Ez sokkal fontosabb annál, hogy milyen eredményeket érek el – mesélte az úszó. Általában kétszer tíz kilométer hosszt úszik le Rasovszky Kristóf a hét minden napján, mindennap hajnalban kel és elmegy az uszodába, de azt az érzést, amikor a vízben van, nem tudja megunni.

A három sikertörténet teljesen különböző, mégis összeköti a jelenlévőket a végtelen kitartás, az elhivatottság és az a biztos tudat, hogy van még dolguk ebben az életben, állnak még előttük kihívások, amiket meg kell ugrani, és nincs még itt az ideje a hátradőlésnek. Habár különböző területeken teljesítenek, abban egyetértettek a jelenlévők, hogy kisebb, közelebbi célokat tűznek ki maguk elé, és lépésről lépésre, győzelemről győzelemre haladnak útjukon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában