Devecser

2016.12.07. 23:27

Nem békéltek meg az árusok

A kiszámítható működést, az egységes árak kialakítását, az árusok és a vásárlók körülményeinek a javítását határozta meg célként a képviselő-testület

Penk Tímea

Ismertette Ferenczi Gábor polgármester a meggyeserdei használtcikk-piac átvételéről szóló lakossági fórumon.

Fotó: Penk Tímea

A művelődési házban rendezett összejövetelen az árusok nem fogadták felhőtlen örömmel a tájékoztatást, amely szerint például az építmények használatáért négyzetméterenként 480 forintot kell fizetni havonta, az építmények előtti területért pedig száz forintot négyzetméterenként.

Fotó: Penk Tímea

A büfék helyhasználati díját havi hatvanezer forintban állapította meg a képviselő-testület, és egy havi kauciót is kér az önkormányzat tulajdonában lévő Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft. Ács Attila ügyvezető ismertette a működtetés további részleteit és egyeztette a nyitvatartási időt, amelyet pénteki, szombati és vasárnapi napokban határoztak meg. Elhangzott, hogy biztonságtechnikai okok miatt minden árusnak be kell szerezni egy tűzoltókészüléket.

Fotó: Penk Tímea

A polgármester elmondta, hogy a fizetendő összegeket a korábbi díjak átlagai alapján határozták meg. Néhány árus kifejezte ellenérzését, mivel rosszabbul jár, mint korábban.

Fotó: Penk Tímea

Az önkormányzat december 16-án veszi át a volt laktanya jobb oldalát. Öt főállású alkalmazott őrzi a területet, hétvégén további személyeket foglalkoztat az önkormányzat cége megbízási szerződés alapján. Tervezik a kamerarendszer kijavítását, a vizesblokkok, utak, parkolók felújítását.

Kapcsolódó:

https://veol.hu/hirek/visszaveszik-a-lomispiacot-megsem-kell-nepszavazas-dontott-a-testulet-1798131" target="_blank"

https://veol.hu/devecser/a-devecseri-lomispiac-uzemeltetese-nagy-lehetosegeket-rejt-magaban-1798968" target="_blank"

https://veol.hu/devecser/jogvita-a-laktanyarol-1796511" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-szerzodesbontasert-1767893" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/szabad-e-a-vasar-nepszavazas-lehet-a-lomispiacrol-1781365" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-lomispiacert-1794172" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!