Díjazott táncosok - Válságban sem mondanak le a művészetről

Balatonfüred - Átadták a Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést. Az elismerést idén a Balatonfüred Néptáncegyüttes vehette át a magyar kultúra napján.

Gaál Julianna

Kultúra nélkül nem élet az élet, enélkül az ember csak eltompultan  vegetál - fogalmazott ünnepi beszédében dr. Bóka István polgármester. Füred a kultúra és a művészetek városa, ami azt jelenti, hogy e nehéz helyzetben sem hagyják, hogy a kultúra háttérbe szoruljon.

A Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést idén a 2000-ben alakult Balatonfüred Néptáncegyüttes kapta. A tánccsoportban az óvodásoktól kezdve az ifjúsági korosztályig 130 gyermek és fiatal táncol művészeti vezetőjük, Bácsi Gabriella irányításával.

Rendszeres szereplői helyi, környékbeli rendezvényeknek, de többször felléptek külföldön is. Legnagyobb eredményük a 2008-as Gyermektánc-antológián való részvétel volt, melyre Strack Orsolya Tavaszi szél című koreográfiájával jutottak tovább.

Az Anna Grand Hotel dísztermében tartott gálaműsorban közreműködött Kádár Ignác, Nagypál Anett, Kovács Norbert Cimbi és Gaschler Beáta, akik Üzenet haza című néptáncprodukciójukat mutatták be. Fellépett továbbá a Zagyva Banda és Hetényi Milán. A kultúra napi műsor táncházzal zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!