Veszprém

2015.04.01. 10:25

A nyitás éve

Veszprém város idősügyi tanácsa a Nyitás éve címen összegezte az idei terveket. Ez stratégiai váltás, amely azt is jelzi, hogy a mai hatvanasok, hetvenesek korosztálya nem a véget váró, passzív emberek gyülekezete.

Barta Éva

Helyüket és feladataikat keresik a családban, közvetlen környezetükben és a közéletben is. Ehhez pedig nyitni kell a fiatalok felé, és más civilszervezetek, szociális intézmények irányába is. Persze, azok az első fecskék, akik már megtalálták a helyüket most azt gondolhatják, hogy nyitott kapukat döngetünk, holott éppen az ő példájuk mutatja, hogy milyen sokféle útja van a nyitásnak. Csak néhány példát szeretnék említeni: a megyei kórház önkéntes segítői többségükben nyugdíjasok, olyan asszonyok, akik nagy lelkierővel, ülnek le a betegágyak mellé. Említhetném a nyugdíjas, matematika tanárnőt is, aki önkéntesként, a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik és nagyon büszke arra, hogy megmentette őket a bukástól. Most többen arra készülnek, hogy az egyedülálló, család otthonokban élő fiatal anyáknak nyújtanak segítőkezet. Példa tehát van, de a tartalmas nyitáshoz még számtalan járatlan út is vár a tettekre kész nyugdíjasokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!