Veszprém

2015.02.08. 09:30

Segíteni kell a fiatalokat - Bemutatkozik Papp András Pál független képviselőjelölt

Veszprém - A Napló bemutatkozási lehetőséget biztosít az időközi országgyűlési választáson induló képviselőjelölteknek, akiknek három-három kérdést tettünk fel. Most Papp András Pál független jelöltet ismerhetik meg.

Napló információ

Papp András Pál vagyok, harminchat éves vállalkozó, három gyermek édesapja.

Köszönöm, hogy ajánlásaikkal lehetővé tették, hogy pártoktól vagy mozgalmaktól teljesen függetlenül is indulhassak a veszprémi időközi választáson.

Fiatal vállalkozóként pontosan tudom, hogy milyen nehéz ma munkát, megélhetést találni. Bolthálózatomban 130 embernek adok munkát, de pontosan emlékszem, hogy kezdőként milyen nehézségek tornyosultak elém.

Ezért fontosnak tartom a fiatalok támogatását, az elvándorlás megakadályozását és új lehetőségek megteremtését.

Veszprém térségének legnagyobb nehézsége ma éppen az elvándorlás. A képzett, iskolázott emberek nagyobb arányban hagyják el térségünket, mivel jobb megélhetést találhatnak kelet és nyugat felé egyaránt. Veszprém félúton van Ausztria és Budapest között. A képzett munkaerő mindkét irányba áramlik, ugyanakkor a helyi termelékeny vállalkozások fejlődését éppen a munkaerőhiány akadályozza. Ezen csak egy jól átgondolt, a helyi vállalatokkal együttműködő képzési koncepció és a helyben maradók támogatása segíthet.

Papp András Pál független jelöltként indul a választáson
Fotó: Archív

Dolgoznunk kell azon is, hogy a Balaton felhajtó ereje elérjen egészen Veszprémig. A megyeszékhely és a térség csak akkor fejlődhet, ha a települési önkormányzatok vezetői, a térség képviselője és a jelentős vállalatok, vállalkozók együttműködnek.

A pártkötődés, a pártfegyelem betartása meggyőződésem szerint gátolja a hatékony érdekérvényesítést. A kormánypárti képviselő utasításra adott esetben kénytelen hátrébb sorolni a régió érdekeit, míg az ellenzéki párt képviselője eleve ellenérzést válthat ki az önkormányzati vezetésből.

Függetlenként, jelentős gazdasági és vezetési tapasztalattal lehetőségem nyílik, hogy a térség érdekeit megalkuvás nélkül képviseljem. Egy független jelölt a mérleg nyelve lehet az Országgyűlésben. Ez a helyzet alkalmas arra, hogy a térség érdekeit a leghatékonyabban képviseljem. Az így létrejövő lehetőségek biztosítják, hogy először a város és a környék fiataljait segítsük. Elsősorban az itt élő fiatalok képzési, lakhatási és munkalehetőségeit kell támogassuk. Számukra kell megteremteni a feltételeket, hogy ne kelljen Ausztriába, Budapestre, vagy még messzebb költözniük a biztos megélhetésért.

A városba települő képzett munkavállalók támogatása alapvető érdekünk lehet. De legalább ilyen fontos, hogy a már itt élőknek is megteremtsük a felemelkedés lehetőségét. Ehhez kérem támogatásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!