Veszprém

2014.02.10. 08:22

Készülnek a nyitásra a kádártai Bánya-tónál

Veszprém-Kádárta - A kádártai Bánya-tó tervezett március elsejei nyitásig sok munkát el kell végezniük a Kádártai Sporthorgász Egyesület tagjainak ahhoz, hogy mire megkezdődik az idei horgászévad, a tó és környezete szép és kulturált legyen.

Tremmer Tamás

Ennek érdekében az idén már két közösségi munkanapot is tartottak már. A tó szélén a nádat nagyjából már levágták, az elburjánzott cserjéket lemetszették, s süllőfészkeket is építettek. A február 22.-i társadalmi munkára ismét sok (35-40) embert várnak, mert a tó nyitása előtt ez lesz az utolsó tervezett csoportos társadalmi munkavégzési lehetőség. S feladat pedig még van bőven, éppen ezért a közösségi munka nyolc órától 13 óráig tart majd – amennyiben az időjárás engedi.

A nádvágás befejezése mellett a tóhoz vezető utat is ki akarjuk javítani, hogy a normális közlekedés biztosítható legyen. A kerítésoszlopok megerősítése, a drótfonatok kijavítása, cserjéket ültetése úgyszintén szerepel a terveik között. Éppen ezért kérik a tagokat, lehetőség szerint szerszámokkal együtt – bozótvágó fűkasza, lapát, gereblye, kapa, ásó, vasvilla, metszőolló, harapó- vagy csípőfogó - jelenjenek meg a február 22-én a Bánya-tónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!