8-as főút

2024.05.12. 20:13

Nem a város kompetenciája, de lobbiznak a második szakaszért

Egyes helyeken nagyon rossz állapotban van a 8-as számú főút, a négysávosítása előtt tervezik-e korszerűsíteni? A teljes felújítás, bővítés tervei elkészültek-e? Tudható-e a nyomvonala? Mikor indulhat a beruházás? Kérdéseinkre Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) adott választ.

Juhász-Léhi István

Minden befolyásunkat és érvünket latba vetve lobbizunk azért, hogy a következő ciklusban a 8-as második szakaszára is sor kerüljön – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester

Fotó: magyarepitok.hu

– A nyolcas főút építése nem tartozik a polgármesteri kompetenciák közé. Nagyon örülünk annak, hogy a Veszprémet Budapesttel összekötő, valamint a balatoni leágazásokat érintő szakasz kiváló minőségben elkészült, és szorgalmazzuk a folytatást. Azonban az építési tárca lehetősége és kötelessége eldönteni, hogy az ország összes útja közül melyik korszerűsítésére delegálnak forrást. Minden befolyásunkat és érvünket latba vetve lobbizunk azért, hogy a következő ciklusban a 8-as második szakaszára is sor kerüljön – nyilatkozta a Naplónak Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Megtudtuk azt is, a 8-as számú főút Veszprém déli elkerülő (51+900 – 57+846 kilométer közötti) szakaszára az engedélyezési és kiviteli tervek elkészültek, a közútkezelői hozzájárulások, az építési engedélyek rendelkezésre állnak. A projekt megvalósításához szükséges területek részben rendelkezésre állnak már, de még 146 ingatlan megszerzése szükséges.

Az érintett szakasz üzemeltetője a Magyar Közút Zrt., így a kivitelezés megkezdéséig a karbantartási munkákat a Magyar Közút végzi el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában