Hirdetés

2024.05.13. 08:00

Cápák érkeznek Veszprém útjaira

PR cikk

A rendhagyó és kihívó dizájnjáról ismert CUPRA bemutatta az új CUPRA Formentort és a CUPRA Leont, amelyek áttervezve és továbbfejlesztve érkeznek meg hamarosan a Ring-Autó Kft.-hez.

 

Az új CUPRA Formentor az elődje nagy sikerére épít. Az első 100%-ban CUPRA DNS-re épülő modell a márka bestsellere, igazi ikonná vált. Az igencsak telített SUV-piacon világszerte elért 120.100 kiszállításával az eladási listák élén végzett 2023-ban.


Az új CUPRA Leon mind az ötajtós ferdehátú, mind pedig a kombi változatban igazi karakter, és büszkén viseli a CUPRA logót egy olyan időszakban, amikor a márka új mérföldkőhöz érkezik. 2024 első negyedévében a márka ugyanis 56.600 autót szállított ki, ami 21,4%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Formentor és Leon modelljeink egyaránt a sikerünk motorjai voltak, miközben világszerte terjeszkedünk

– mondta Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója. 

Az új CUPRA Formentor és CUPRA Leon két olyan modell, amely erős érzelmeket vált ki, és erősíti a CUPRA Tribe-hoz, vagyis a márkánkhoz fűződő rendkívüli kötődést.

 

ÚJ CUPRA FORMENTOR ÉS CUPRA LEON – ÚJRATERVEZVE ÉS TOVÁBBFEJLESZTVE A CUPRA TRIBE KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓJÁNAK 
Az új külső középpontja az agresszív cápaorr, amely háromszögletű mátrix LED-lámpáival és nagy alsó hűtőnyílásával azonnal tiszteletet parancsol. Ugyanez a háromszög alakú világítás keretezi hátul a megvilágított CUPRA logót. A cápa kinézetet adja vissza az aerodinamikus vonalvezetés, valamint a cápafogakat idéző lámpaelhelyezés a modellek elején. Az új matt színek, mint a Century Bronze vagy az Enceladus Grey még több karaktert adnak mindkét autónak.

A belső tér a korábbiakhoz képest magasabb minőségérzetet nyújt olyan újonnan tervezett elemekkel, mint a középkonzol.  Új anyagokat, fenntarthatóbb megközelítést rejt a belső, amelybe például a kagylóülések 73%-ban újrahasznosított mikroszálas anyagból, vagy fenntartható bőrből rendelhetők.

 

A digitális elemeknél a vezető kényelme áll a középpontban. Új és továbbfejlesztett digitális műszerfal, valamint 12,9'' méretű infotainment rendszer került az új modellekbe. Mindkét modell új, 12 hangszórós high-fidelity hangrendszerrel érkezik, amelyet a Sennheiser Mobility szakértőivel karöltve fejlesztettek ki. A rendszer a tiszta Sennheiser-hangzást biztosítja.

Négy különböző hajtáslánccal lesz elérhető a CUPRA Formentor és Leon: benzines (TSI), mild hibrid (eTSI), dízel (TDI) és plug-in hibrid (eHybrid) változatban. A plug-in hibrid új generációja 272 lóerő (200kW) teljesítményt nyújt, miközben több mint 100 km tisztán elektromos hatótávolságot kínál, és most már akár 50 kW egyenáramú gyorstöltéssel is kompatibilis.

A márka kínálatában kizárólag a CUPRA Formentorhoz és a CUPRA Leon kombihoz érhető el egy új 333 lóerős (245kW) benzinmotor (TSI), amely nyomatékelosztó technológiával és Akebono fékrendszerrel lesz rendelhető.
Az új CUPRA modellek idén nyáron érkeznek meg Magyarországra, így a Ring-Autó Kft. újonnan nyílt CUPRA Garage bemutatótermébe is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában