Tapolca

2014.03.18. 12:27

Válságálló munkahelyeket szeretne az LMP

A múlt vörös, a jelen narancs, a jövő pedig zöld - mondta Gerstmár Ferenc, az LMP Veszprém megyei választmányának tagja tapolcai sajtótájékoztatóján kedden.

Szijártó János

A posta előtt tartott tájékoztatóban elhangzott, hogy az LMP, vagyis Magyarország zöldpártja, válságálló munkahelyek teremtését tartja az egyik legfontosabb célkitűzésének. Kiemelt figyelmet érdemel szerintük az átfogó energiahatékonysági felújítás megkezdése a közösségi bérlakások esetében.

- Miközben a vörös és narancs színek képviselői különböző érdekcsoportokat szolgálnak ki, addig mi a helyi közösségek érdekeit kívánjuk képviselni. Mi nem a multik érdekeit szolgáljuk, hanem az itt élő emberek boldogulását. Ennek érdekében erősíteni kívánjuk a közoktatást, és a felsőoktatást is. Céljaink eléréséhez lényeges, hogy hiteles jelöltekkel vágunk bele az országgyűlési választásokba, mind a százhat egyéni körzetben - mondta Gerstmár Ferenc.

Guzslován Gábor, a párt Veszprém megyei 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje szintén a válságálló munkahelyeket emelte ki tájékoztatójában, immár a helyi közösség szemszögéből. Úgy vélte, az elmúlt években a városban és térségében nem teremtődtek új munkahelyek.

- Magas a szezonális foglalkoztatás, ami sajnos csak átmeneti megoldást jelent, csakúgy mint a közmunka program. Fontos lenne környékbeli mezőgazdasági termékek feldolgozását fejleszteni, illetve kreatív iparágakat beindítani, a szociális gazdasággal együtt, Tapolcán pedig a termálviz adta lehetőséget kiaknázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!