Szigliget

2016.04.07. 07:27

Megújult a kerékpárút

Szigliget – A község önkormányzata felújította a kerékpárutat.

Tóth B. Zsuzsa

A falu közigazgatási területén keresztülhaladó Balatoni Bringaút szakaszára már ráfért a felújítás, azon a szakaszon a helyi önkormányzat a fenntartó. Az évek során mára meglehetősen leromlott a kerékpárút burkolata az egyes szakaszokon, sőt, néhol veszélyessé vált a kerékpárút – tudtuk meg Balassa Balázs polgármestertől. A kerékpárosok rendszeresen panaszkodtak emiatt. A kerékpárút mentén álló fák gyökerei meggyűrték az aszfaltot, hiába próbálták a problémát orvosolni az elmúlt években aszfaltmarással. A beavatkozás csak időszakosan oldotta meg a problémát.

Az önkormányzat kétmillió forintot biztosított a költségvetés terhére a sérült szakaszok felújítására. A felbontott részek javítása során vashálót használt a kivitelező, megelőzendő a későbbi olyan jellegű hibákat, melyek indokolttá tették a most elvégzett karbantartási munkákat. Közel 160 méter hosszú szakaszon cserélték ki az útburkolatot. Eltávolították a kerékpárút széleiről a földet, füves részeket, amelyek néhol jelentősen leszűkítették az úttestet.

Ugyancsak a tavaszi karbantartás keretében vágták le a belógó ágakat, kitisztították a vízelvezető árkokat. Az elmúlt években több esetben jelentkeztek műszaki problémák a patakokon átívelő hidakkal kapcsolatban. A korlátok javítása, a hidak karbantartása a következő időszak feladata. A hidak állapotára végleges megnyugtató megoldás a Balatoni Bringaút megújulását célzó pályázati forrásokból valósulhat meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!