Sümeg

2017.01.08. 18:35

Helyben akarnak meggyógyulni

Sümeg - A kistérség egyik települése sem kíván a devecseri járóbeteg-szakellátáshoz csatlakozni. A város és az együttműködő községek egységesen támogatják a sümegi járóbeteg-szakellátó központ működését - hangsúlyozta Végh László polgármester.

Penk Tímea

A nemrégiben tartott kistérségi ülésen történtekről Végh László elmondta: Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor azt közölte a decemberi képviselő-testületi ülésen, hogy a sümegi járáshoz tartozó Csabrendek és négy további kisközség a devecseri járóbeteg-szakellátási rendszerhez szeretne csatlakozni. Ezt azonban határozottan cáfolta Turcsi József, a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás elnöke és egyben Csabrendek polgármestere.

Végh László polgármester Fotó: Pesthy Márton

- Bazsi, Bodorfa, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyepükaján, Hetyefő, Hosztót, Káptalanfa, Megyer, Nemeshany, Rigács, Sümeg, Sümegprága, Szentimrefalva, Ukk, Veszprémgalsa, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes és Zalaszegvár önkormányzatai egységesen foglaltak állást a színvonalas betegellátást biztosító, komplex szolgáltatást nyújtó sümegi szakellátó központ mellett.

A magáncég fenntartásában működő devecseri intézmény sem megközelíthetőségében, sem kínálatában nem jelent alternatívát a kistérség lakói számára - szögezte le Végh László. Hozzátette: Sümegen alig több mint öt éve adták át az új, korszerű diagnosztikai eszközökkel felszerelt kistérségi járóbeteg-szakellátó központot. A fenntartó kistérségi társulás 355 millió forintos beruházást hajtott végre, ennek jelentős részét uniós pályázaton nyerte.

- A sümegi szakorvosi rendelőintézet mintegy tizenhatezer embert lát el a járás területén, legmodernebb diagnosztikai berendezéseivel kulcsszerepet tölt be az egészségügyi ellátásban - számolt be a polgármester. Hangsúlyozta, hogy a rendelkezésre álló korszerű technológiák helyben jelentenek megoldást a lakosság egészségi problémáira, ezért nem kívánnak más városhoz csatlakozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!