Sport

2016.02.29. 18:08

Nem voltak egy súlycsoportban

Veszprém – Igazi örömjátékot hozott a PPD Zagreb elleni SEHA-Liga mérkőzés: az MVM Veszprém férfi kézilabdázói biztosan nyertek Nagy László, Mirko Alilovic nélkül is.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-PPD Zagreb

38:27 (18:12)

Veszprém, 4000 néző. V.: Brunovsky, Canda (szlovákok). MVM Veszprém: Mikler – Marguc 4 (3), Sliskovic 2, Palmarsson 2, Nilsson 2, Ilic 4, Iváncsik 3. Csere: Schuch, Terzic 3, Lékai 6, Sulic 4, Ugalde 7, Chema 1, Varjú.  Edző: Javier Sabate. PPD Zagreb: Ivic – Pavlovic 9, Sprem 3 (1), Vrdoljak 1, Sabljic 1, Sebetic 5 (1) , Turcic. Csere: Jovic, Panjan (kapusok), Markoski, Vukic, Mihic 1, Vujic 4, Rakovic, Medic 2, Vusic 1. Edző: Veselin Vujovic.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

A szombati feledhetetlen Bajnokok Ligája győzelem után hétfőn máris újabb feladat várt az MVM Veszprém férfi kézilabda együttesére. A SEHA-Ligában a PPD Zagreb látogatott a Veszprém Arénába, de a vendégek láthatóan feladták a meccset, hiszen mindössze öt játékost neveztek az állandó keretükből.

Gyásszünettel kezdődött a találkozó, a debreceni labdarúgó együttes közúti balesetben elhunyt szurkolóira emlékeztek az egybegyűltek. A veszprémi törzsszurkolók „Nyugodjatok békében!” feliratú molinóval fejezték ki együttérzésüket.

Nilsson gólja után Sliskovic dobta fejbe véletlenül Ivic kapust, aki szerencsére folytatni tudta a játékot. A horvátok első találatára a 4. percig kellett várni (2:1). Pavlovic góljaival tartotta magát a Zágráb, de a 10. percben már kettővel vezetett a hazai együttes (5:3).

A horvátok próbálták tartani a lépést, de a magyar bajnok fokozatosan növelte a különbséget, a 20. percben 11:7-re alakult az állás, sőt Lékai ziccere után először lett öt közte (12:7). Pavlovicot nem lehetett feltartóztani, szebbnél szebb gólokat ért el, de a biztos veszprémi vezetést nem veszélyeztette.

Élvezte a játékot Lékai Máté és ez gólokban is megmutatkozott, a 25. percben már a negyedik találatánál tartott (16:10).

Zágrábi gólokkal indult a második felvonás, majd Ugalde megszerezte a szezon ezredik veszprémi találatát (19:15). Az öltözőben ragadtak a hazaiak, a 35. percben ugyanis újra látótávolságon belülre kerültek a vendégek (19:17). Javier Sabate időt kért, nehogy megismétlődjön a két csapat legutóbbi összecsapásán tapasztaltak, amikor az MVM az első félidőben biztosan vezetett, majd csak némi izgalmak után tudta megszerezni a győzelmet.

Közben a nézők azt találgatták, vajon mi lehet Sliskovic bokájával, amit kötéssel rögzítettek egy balszerencsés ütközés után.

A veszprémi időkérés után gyorsan helyre állt a rend, Ugalde ziccerét követően 24:19-re alakult az állás. A folytatásban nem sok esélye maradt a horvátoknak, könnyű és gyors gólokkal mattolta ellenfelét az MVM. Vujic vészkapusként szerzett gólt, visszafutva azonban Ilic bombáját nem védhette. Aztán a villámléptű Ugalde nevét skandálták a nézők (50. perc: 30:23), míg Terzic a jobbátlövő helyéről szórta a gólokat. Az 53. percben a nézők tízet számolhattak a vendégekre (33:23). A végére nem sok izgalom maradt, az MVM Veszprém magabiztosan kézilabdázva és látványos gólokat szerezve biztosította be a győzelmet.

Javier Sabate: - Az eredmény nem a valóságot tükrözi. A második félidő 15. percéig abszolút partiban voltak velünk a horvátok, ezután a fiatalokat sikerült felőrölnünk, de úgy vélem, megmutatták, milyen remek szintet képviselnek. Negyvennyolc órával egy csúcsrangadó után azt gondolom, gratulációt érdemelnek a játékosaim, komoly erőfeszítéseket tettek ma is a győzelem megszerzése érdekében. A szurkolók támogatását is köszönjük.

Lékai Máté: - A Zágráb megmutatta milyen jó utánpótlással rendelkeznek, s a fiatalok több kulcsjátékost is pótolni tudtak. Most már a Bl-re kell fókuszálni, és szurkoljunk, hogy a Párizs-Flensburg meccs kedvezően alakuljon számunkra.

Veselin Vujovic: - A mai mérkőzésre úgy érkeztünk, hogy az első csapatunk fele nem volt itt. Csütörtökön ugyanis fontos BL-meccset fogunk játszani a Kiel ellen, és inkább pihentettük a kulcsjátékosainkat. Igyekeztük a lehető legtöbbet kihozni magunkból, de a Veszprém ma ennyivel jobb csapat volt nálunk.

Petar Medic: - Több fiatal játékos is pályára lépett, köztük én is, örülök, hogy lehetőséget kaptunk egy olyan csapat ellen, mint a Veszprém, amelyet pár napja még a tévében csodáltunk.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!