Sport

2016.02.27. 18:31

Fantasztikus győzelmet aratott az MVM Veszprém

Flensburg – Csúcsrangadót nyert az MVM Veszprém, ráadásul idegenben, a Flensburg otthonában, így óriásit lépett a csoport második, esetleg első helyének megszerzése érdekében a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

A második félidőben igazi tempohandballt mutatott a magyar bajnok, saját fegyverével verte a német klubot. Ki kell emelnünk Nagy László és Mirko Alilovic produkcióját.

Flensburg-MVM Veszprém 28:29 (12:10)

Flensburg, 6300 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Flensburg Handewitt: Andersson - Eggert 3 (1), Lauge Schmidt 8, Mogensen 5, Toft Hansen 1, Glandorf 1, Svan 5. Csere: Moller (kapus), Karlsson, Gottfridson, Kozina 2, Radivojevic, Jakobsson 2, Mahe 1.  Edző: Ljubomir Vranjes. MVM Veszprém: Alilovic – Marguc 8 (2), Palmarsson 1, Nagy 9, Schuch, Terzic, Ugalde 1. Csere: Nilsson 1, Ilic 1, Iváncsik 1, Sliskovic 3, Chema, Sulic 4. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

A Flensburg elleni csúcsrangadóra Zeitz kivételével mindenki felépült, játékra jelentkezett Lékai Máté és Gulyás Péter is. Az újonnan igazolt Isaias Guardiola a csoportkörben még nem szerepelhet, csak az egyenes kiesés szakaszban léphet pályára majd a Bajnokok Ligájában.

Nagy László igazi vezérként küzdött, nemcsak igen gólerősen játszott, hanem a védelem egyik oszlopa volt. Fotó: Penovác Károly

A BL himnusz közben is látható volt, mindkét csapat roppan tideges, a játékosok tekintete feszültségről árulkodott.

Alilovic remek védése után Marguc lerohanásából született az első gól, amire Glandorf válaszolt. Terzic kapott két percet, az emberelőnyből Mogensen szerzett vezetést csapatának (5. perc: 2:1).

Nagy László átlövésére Svan egy duplával válaszolt (6. perc: 4:2). Andersson már a meccs elején lehúzta a rolót, bravúrt, bravúrra halmozott (5:2). Nagy szükség lett volna egy veszprémi gólra, de Andersson védései után a kapufa hátráltatta a bakonyiakat, sőt Ilic a hétméterest is elrontotta. Aztán Nagy remek betörése után Eggert büntetőből állította vissza a különbséget.

Óriási volt a rohanás, a veszprémiek védelme egyelőre nehezen tartóztatta fel a hazai rohamokat, az első negyedóra végén Ilic 8:6-ra alakította az állást.

Hosszú percekig egyik fél sem talált be, majd Nagy bombájával 8:7-re jött fel a Veszprém. Toft Hansen kapott jó labdát, aztán az újonnan beállt Kozina lőtt gólt, sajnos Nagyot ki is állították róla (23. perc: 10:7). Ügyesen húzta az időt az MVM, a két perces hátrányt megúszta gól nélkül, majd Sabate mester időt kért.

A 25. percben - már hat perce gól nélkül állt a Veszprém - Nagy kapott a combjához és a csapatkapitány azonnal az öltözőbe sietett. Jakobsson góljával már négy volt közte, de Ilic álompasszából Sulic szépített. Mahe robogott végig Marguc és Sulic között, így megint négyre hízott a különbség (12:8).

Kozina kiállítása után Andersson ütötte ki Ilic próbálkozását, de Sliskovic átlövését már nem védhette, sőt egy remeklabdaszerzést követően Sulic robogott az ellenfél kapujáig (12:10), így minimális különbséggel vonulhattak a csapatok pihenőre.

Szerencsére a szünet után Nagy visszatért a pályára, majd egy elrontott veszprémi támadást követően Lauge Schmidt kezdte meg a  gólgyártást. Nagy átlövésére azonnal érkezett a válasz, ezúttal Mogensen vette be Alilovic kapuját. Újra Nagy villant, majd Marguc remek góljával 14:13-ra zárkózott fel a magyar együttes.

Hatalmas volt az iram, Palmarsson elképesztő passza után Sulic szerzett gólt, ráadásul a horvát kiharcolt egy két percet is. Sikerült az egyenlítés, de a következő pillanatban már Lauge Schmidt nevét skandálták a nézők (16:15). Szerencsére nemcsak Andersson, de Alilovic is jó napot fogott ki,   s Marguc találatával ismét egál volt.

Fordulóponthoz érkeztünk: Lauge Schmidt góljára Nagy reagált, majd Sulic szerzett labdát gyors lerohanás végén és a 41. percben már az MVM Veszprém neve mellett szerepelt a magasabb szám (44. perc: 17:18).

Eggert iramodott meg, ám Marguc sem tétlenkedett, sőt Alilovic parádés védését követően újra Marguc vette be Andersson kapuját (18:20).

Nehéz jelzőket találni a kapusok teljesítményére, mindkét oldalon zseniális megoldásokat láthattunk, azonban Sliskovic átlövése védhetetlen volt (18:21). Egyre magabiztosabbá vált a Veszprém, míg a Flensburgot Lauge Schmidt tartotta játékban (21:23).

Palmarsson első góljára a 49. percig kellett várni, de megérte, állandósult a vendégek két-három gólos előnye. Moller érkezett Andersson helyére, rögvest kifogta Palmarsson próbálkozását, majd Mogensen volt eredményes és 23:24-ről indult a hajrá (52. perc).

Iváncsik is feliratkozott a góllövők közé, s hiába szépített Mogensen, Nagy ma zseniálisan kézilabdázott, Alilovic pedig fantasztikusan védett (56. perc: 24:27).

Sliskovic két elrontott akciója után egy perc alatt szoros lett újra (26:27), Sabate edző kénytelen volt időt kérni.

Nagy harcolt ki hétméterest, amit Marguc gólra váltott másfél perccel a vége előtt, azonban újra gyors és hatékony támadást hajtott végre a Flensburg. A hihetetlen gólváltás folytatódott, Nagy, majd Lauge nevét kellett feljegyeznünk. Az utolsó pillanatban kiperdült a labda Sliskovic kezéből, jöhetett a Flensburg, de hősies védekezéssel egy gólos előnyét megtartotta a Veszprém és csodás diadalt aratott (28:29).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!