Sport

2015.09.23. 11:13

Minden korosztályban rajthoz áll a Balaton Vízilabda Klub

Balatonfűzfő – A közelmúltban komoly fejlődésen ment át a Balaton Vízilabda Klub, mely az elmúlt egy évben megduplázta játékosai létszámát.

Heffler Péter

Az új versenyszezon megkezdésével a Napló is sorozatot indít, aminek keretében minden héten bemutatunk egy megyei vízilabda egyesületet. A térségben a sportág zászlóshajójának számító Balaton Vízilabda Klub ugyan csak 2010 óta létezik, mégis Veszprém megye legnagyobb klubjának nevezhető. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az együttes 1998-1999-ben születettekből álló gárdája pár éve megnyerte a Dunántúli-bajnokságot, ami egyelőre a BVK legnagyobb sikerének is számít.

– A dunántúli bajnoki elsőségre vagyunk eddig a legbüszkébbek, de tavaly szerettünk volna ebből a sorozatból már végleg kilépni, és egy szinttel feljebb kipróbálni magunkat – kezdte Kerekes Csongor a Balaton Vízilabda Klub elnöke.

A Balaton Vízilabda Klubban a versenysportot és a hobbit keresők is megtalálják a helyüket (Fotó: Heffler Péter)

– Nagy előrelépést jelentett tehát a Gyerek I korosztályú országos bajnoki részvétel, ami mellett az egyel fiatalabbakkal a Budapest Bajnokságban, vagyis szintén a létező legmagasabb osztályban indultunk. Itt egyelőre a legfontosabb szempont, hogy szokjuk a légkört, kellő rutint szerezzünk, hiszen csapat szinten még nem tudjuk felvenni a versenyt a legnagyobbakkal, de egy-két ígéretes, tehetséges játékosunk már nekünk is van – mondta Kerekes Csongor.

Válogatni pedig most már bőven lehet, ugyanis az összesen kilencvenkettő igazolt pólóssal bíró BVK egy év alatt közel a duplájára növelte a versenyzői létszámát, köszönhetően többek között a zirci oktatásnak is.

– A városi tanuszodában január óta tartunk kiscsoportos foglalkozásokat, ahol az úszás és a vízilabda alapjait sajátíthatják el a gyerekek óvodás korosztálytól egészen tízéves korig. Büszkén mondhatom, hogy itt is leltünk tehetségeket, akik közül páran már a fűzfői edzéseinkbe is becsatlakoztak – árulta el a BVK elnöke, aki a 2015-2016-os szezon végére a százötven fős versenyzői létszám elérését tartja a klub egyik fő feladatának. Emellett természetesen a vízben is nagy célok várnak idén a Balaton Vízilabda Klubra, ugyanis az ifjúságiaktól egészen a legkisebbekig, vagyis a baby korosztályig képviseli magát az egyesület bajnokságokban. A serdülő-ifi csapat a Dunántúli-bajnokságban, a Gyerek I, illetve Gyerek II-es együttes a regionális pontvadászat mellett a Budapest Bajnokságban, míg a 2005-ös születésűekből álló baby-alakulat szintén a Dunántúli-bajnokságban ugrik vízbe.

 

Versenysport, hobbi egy helyen

- Óvodás kortól hatodik osztályosokig várunk fiúkat, lányokat egyaránt – mondta Kerekes Csongor. – A múlt hétvégén a Nagy Sportágválasztón is ott voltunk, ami mellett az iskolákban is találkozhatnak velünk plakátokon, szórólapokon. Fontos, hogy bár szeretnénk megvetni a lábunkat a korosztályos vízilabda bajnokságok legmagasabb osztályaiban, de a versenyzők mellett szívesen látunk olyanokat is, akik csak a mozgás öröméért, az egészséges életmódért kezdenének vízilabdázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!