Sport

2015.12.04. 07:43

Ilic megsérült, hetekig nem játszhat

Veszprém - Biztosan nem játszhat a THW Kiel elleni Bajnokok Ligája találkozón Momir Ilic, az MVM Veszprém kézilabda együttes balátlövője.

B. Virág Rita

A szerb klasszis kéztőcsonttörést szenvedett a múlt heti PSG elleni BL rangadón. A játékos a találkozó 3. percében sérült meg, az első gólját követően rosszul érkezett a földre és az esés következtében egy 2-3 mm-es csontdarab letört a kéztőcsontjából.

Ilic akkor nem érezte a fájdalmat, láthatóan extázisban kézilabdázott, így végig tudta játszani a derbit. Sőt, a veszprémiek legeredményesebbje volt, hiszen összesen tíz gólt szerzett a Nikola Karabaticcsal, Mikkel Hansennel felálló sztárcsapat ellen.

Úgy tudjuk, Ilic kezét nem kellett műteni, egyelőre rögzítő kötést kapott. A sérülés miatt szinte biztosan nem szerepelhet a januári Európa-bajnokságon sem. Ilic egyébként a mai napig hezitált, mert korábban lemondta a válogatottságot, de úgy tűnt, a döntése egyáltalán nem végleges.

Ha minden jól megy, a balátlövő a jövő év eleji, februári találkozón léphet legközelebb pályára.

A sérülés újabb csapás a veszprémi kézisek számára: az idén soha nem látott sérülés hullám és nehézségek állítanak akadályt a csapat elé. A társaság azonban egyszer sem ingott meg, fantasztikus elszántsággal halad előre, lépésről, lépésre a céljai felé.

Persze ez nem azt jelentené, hogy máris zsebben van a vasárnapi meccs. Az egyik legnehezebb erőpróba következik Javier Sabate tanítványai számára a THW Kiel otthonában. Ugyan a német bajnok is ezer sebből vérzik és az idén egyáltalán nem olyan magabiztos, mint az elmúlt esztendőkben, például az előző fordulóban ikszelt a Celjével (23:23), ám hazai pályán nagyon nehéz legyőzni.

Ilic sérülésével Sabate mester új felállásokat is kipróbálhat, s talán a sokak által hiányolt Lékai Máté is több szerephez juthat, hiszen a másik irányító, Aron Palmarsson átlövőként is megállja a helyét.

Az MVM Veszprém szombat reggel utazik el Németországba, s közvetlenül a mérkőzés után hazajön, így már vasárnap este saját ágyukban pihenhetik ki a meccs fáradalmait a résztvevők.

 

Inkább a fájdalom a kellemetlen

Dr. Mahunka Zsolt, a csapat orvosa lapunknak elmondta, szerencsére nem komoly Ilic törése, inkább kellemetlen a fájdalom és a duzzanat miatt. Ilic lövőkezét egyelőre sínbe rakták, így csak korlátozottan tudja használni azt. A szakember elmondta, három-négy hétig tart a gyógyulás, addig fiziko-terápiás kezelést kap a szerb klasszis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!