Sport

2015.11.28. 15:45

Bejelentkeztek a BL-aranyért - A Veszprém kiütötte a Párizst

Veszprém – Az idény legjobb teljesítményt nyújtva, gigászi küzdelemben, fantasztikus védekezéssel nyerte a férfi kézilabda csúcsrangadóját az MVM Veszprém alakulata a francia Paris Saint Germain ellen. A bakonyiak ezzel az A csoportban az élre álltak.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-PSG 28:20 (16:14)

Veszprém, 5000 néző. V.: Gousko, Repkin (fehéroroszok).

MVM Veszprém: MIKLER – Marguc 3, NAGY 2, SULIC 6, PALMARSSON 4, ILIC 10 (4), Ugalde 1. Csere: TERZIC, SCHUCH, Nilsson 1, Chema 1, Gulyás, Iváncsik. Edző: Javier Sabate.

PSG: Omeyer – Abalo 2, N. Karabatic 3, VORI 3, Mollgaard 1, Hansen 1, M'tima 1. Csere: Annonay (kapus), Onufryienko 2, NARCISSE 4, L. Karabatic, Honrubia 3, Kounkoud. Edző: Zvonimir Serdarusic.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. -.

Az év meccseként beharangozott MVM-PSG férfi kézilabda Bajnokok Ligája találkozót soha nem látott biztonsági intézkedések előzték meg, azonban a szurkolók jól viselték az átlagosnál szigorúbb ellenőrzést és nagyjából tíz perccel a kezdés előtt mindenki elfoglalhatta a helyét.

A törzsszurkolók előzetesen több fórumon is arról beszéltek, nem elég csak nekik mindent beleadni,  mind az ötezer embernek buzdítani kell kedvenceiket a franciák ellen. Nos, a pirosba öltözött nézők  többsége csatlakozott a B középhez és ennek köszönhetően még a közeli bevásárlóközpontban is tisztán lehetett hallani, mi történik az arénában.

Az ősszel egyszer már találkozott a két csapat, akkor Párizsban, Nagy László nélkül végig partiban volt a Veszprém és mindössze 29:27-re kapott ki.

Palmarsson remek átlövésével indult a derbi, majd Marguc labdaszerzéséből Sulic robogott végig a franciák kapujáig. Hansen lövését fogta Mikler, majd Ilic bombázott Omeyer kapujába (4. perc: 3:0).

Vori szerezte a PSG első gólját, azonban a következő percekben nem volt miért örülniük a vendégeknek. A Veszprém elszántan és harcosan védekezett, sem Hansen, sem N. Karabatic nem jutott lélegzethez.

A hazai támadószekció is kitett magáért, a pályán lévők közül mindenki extázisban kézilabdázott és ez az eredményen is meglátszott, a 9. perc elején 8:2 állt az eredményjelzőn.

Serdarusic mester időkérését követően a magyar bajnok lendülete kissé megtört, több helyzetet is elhibázott és emiatt 8:5-re felzárkózott a fehér mezes vendég együttes.

Sulic kiállítása után Ilic vetett véget a góltalanságnak, ám M'tima még abban a percben válaszolt (15. perc: 9:6).

Feljavult a francia védelem, Ilic azonban így is túljárt Omeyer eszén. Hiába védett nagyot Mikler, nem tudta kihasználni az MVM, az eladott labdából Narcisse indult, majd újra ő szerzett gólt egy kipattanóból (17. perc: 10:8).

Az álomszerű kezdés után visszajött a meccsbe a francia gárda, kénytelen volt időt kérni Sabate mester.

Elképesztő harc dúlt a falban, sokat állt a játék, szinte minden percben akadt valaki, akit hosszabb, rövidebb ideig ápolni kellett. Ugyan a 20. percig sem N. Karabatic, sem Hansen nem tudta bevenni még Mikler kapuját, ám a többiek jól tették a dolgukat és így továbbra is tartotta magát a PSG (12:10).

Ilic bombája nagyon kellett, s a 24. percben Nikola Karabatic is begyötörte első találatát (13:11).

Aztán újra Ilic volt eredményes, majd a cseréből érkező Schuch szerzett labdát, amivel Sulic vágtázott végig a kapuig (15:12).

A játékrész végén Sulicot még kiállították, aztán Mikler védett nagyot (16:14).

A szünet után egyre csökkent a veszprémi előny Honrubia góljával, de nem sokáig kellett aggódnunk, mert Nagy és Sulic vezetésével ismét jókora különbséget harcolt ki a házigazda (37. perc: 20:15).

A veszprémi védelem, Mikler bravúrjaival, az év legjobb teljesítményét nyújtotta, árulkodó volt, hogy az eddig nyolcas átlagot produkáló Hansennek még egyetlen gól sem szerepelt a neve mellett.

Honrubia gólját követően megremegtek az aréna falai, előbb Palmarsson, majd Marguc volt eredményes, Mikler pedig újabb védést mutatott be, a közönség szenzációs hangulatot varázsolt (47. perc: 23:17).

A hajrában Ilic tizedik találatával nyolcra hízott a differencia (25:17). A franciák a végéig nagy küzdelemre késztették a hazaiakat, de ez sem jelenthetett akadályt Sulicnak, aki veszprémi színekben az ezredik gólját szerezte (57. perc: 27:19).

Az utolsó perceket állva tombolta végig a szuper közönség, s az 59. percben Hansen megszerezte első gólját.

Javier Sabate: - A szezon májusban ér véget, még a Final Fourig nagyon sok idő van vissza, ahol szerintem, ez a két csapat biztosan találkozni fog. A meccs elején sokat futottunk, jól védekeztünk, de támadásban hibák csúsztak be, és azonnal kihasználta ezeket a PSG, gyors indításokból könnyű gólokat kaptunk. A második félidőben Mikler és vele együtt a védelem hihetetlen teljesítményt nyújtott, így alakult ki ez a nagyarányú különbség, de azt gondolom, nem ez a realitás a két csapat között. Gratulálok az egész csapatnak, azoknak is, akik ma nem jutottak szóhoz, hiszen akár nyerünk, akár veszítünk, mi egy csapat vagyunk. Nagy László sokadszor bizonyította, milyen kiváló játékos, ma is nagyon sokat tett a sikerünkért. A múlt héten kiemeltem Chemát és Terzicet, de most Gulyást, Iváncsikot és Schuchot szeretném, akiknek szintén a szezon végén jár le a szerződése. Ők mindannyian fontos láncszemei a gárdának, s remélem, a jövőjük nekik is hamarosan megoldódik.

Iváncsik Gergő: - Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Egész héten a PSG-vel feküdtünk, keltünk, teljesen kiveséztük a támadójátékát. Hatvan percig odatette magát mindenki és csupaszívvel küzdöttünk.

Zvonimir Serdarusic: - Nem játszottunk jól az első tíz percben, utána magunkra találtunk és ledolgoztuk a hátrányunkat. Szünet után Mikler szenzációsan védett. A második félidőben sajnos visszaestünk, a Veszprém kiválóan kézilabdázott és egyre növelte a különbséget. Az idén még nem fordult elő, hogy mindössze húsz gólt szerezzünk és ilyen nagy arányú vereséget szenvedjünk. A bakonyiak átvették a csoport elsőséget, de harcolunk tovább és biztos vagyok benne, hogy többet nem fogunk ilyen gyengén teljesíteni.

Nikola Karabatic: - A Veszprém nagyon agresszíven kézilabdázott, de megérdemelten nyert. Kiválóan kezdett ellenfelünk, viszont sikerült visszakapaszkodnunk. A második játékrészben támadásban sajnos nagyon gyengén teljesítettünk. Veszprémben pedig lehetetlenség ilyen produkcióval nyerni. Előre kell tekintenünk, mert úgy gondolom, van még esélyünk a csoport elsőség megszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!