Sport

2015.09.09. 10:34

Bodó megelőzte a címviselőket - A kétcsoportos tapolcai megmérettetésen számos különdíj is gazdára talált

Tapolca - Majdnem hetven sakkozó ült asztalhoz a 44. Construct Balaton Kupa Országos Egyéni Rapid Bajnokságon. Rengeteg díj talált gazdára.

Horváth Gábor

A tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnokban tartott megmérettetés küzdelmei két csoportban zajlottak.

A nyolc nemzetközi címviselőt felvonultató viadalon (megelőzve a nemzetközi címviselőket) a tapolcai Bodó Bence szerepelt a legjobban. A B csoportot, amelyben az ifjúsági versenyzők szerepeltek, Gömböcz Zsófia nyerte meg.

A kupán rengeteg különdíj is talált gazdára.

Gaál Zsóka Ács Lajostól vette át díját, hátul Czingler Sándor Fotó: Csermák csarnok

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Czingler Sándor főbíró, a Megyei Sakk Szövetség főtitkára értékelte a viadalt. A díjakat Ács Lajos, a Tapolca Városi Sport Egyesület elnöke adta át.

Eredmények, A csoport: 1. Bodó Bence (Tapolca VSE), 2. Almási István (Tapolca), 3. Cop Tomislav (Bjelovar), 4. Aczél Gergely (Nagykanizsa), 5. Czupor Attila (Szombathely), 6. Paksa Rudolf (Ajka), 7. Egresi Máté, 8. Machata Martin, 9. Pásztor Ferenc, 10. Gaál Ede.

A legeredményesebb 1801 2000 pont közötti versenyző: Meixner Ferenc. A legeredményesebb 1601 1800 pont közötti versenyző: Szép Milán. A legeredményesebb 1600 alatti versenyző: Juhász Judit. A legeredményesebb női játékos: Árvai Eszter. A legeredményesebb senior (60 év feletti) játékos: Rózsa Sándor. a legeredményesebb 70 év feletti játékos: Korongi Gyula.

B csoport: 1. Gömböcz Zsófia (Sárvár), 2. Gaál Zsóka (Tapolca), 3. Szőke Kristóf (Tapolca).

A legjobb 2007 után született (8 év alatti játékos): Gaál Zsófia.

A legjobb 2005 után született (10 év alatti játékos): Szőke Kristóf.

A legjobb 2003. után született (12 év alatti játékos): Gömböcz Zsófia.

A legjobb 2001. után született (14 év alatti játékos): Galovich Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!