Sport

2015.06.10. 11:30

Pápai futónő ért célba a legjobbak közt

Kékes - Veszprém megyéből a legjobban a pápai, 39 éves Györkös Virág szerepelt a Kékes csúcsfutáson.

B. Virág Rita

Rekord nevezést hozott az idei Kékes csúcsfutás, hiszen összesen 2013 futó regisztrált az eseményre. Tavaly is sokan voltak, akkor 1700-an álltak rajthoz, de az idén minden képzeletet felülmúlt a jelentkezők száma,

A tizennyolcadik alkalommal megrendezett versenyen nemcsak a folyamatos emelkedő, a 671 méteres szintkülönbség, hanem a rekkenő hőség is nagy kihívás elé állította a lelkes és kitartó indulókat.

A rajtot Mátrafüreden, amely 343 méteres tengerszint feletti magasságon fekszik, tartották, a Kékes pedig 1014 méteren, így a 11.6 kilométeres táv igazi nehézsége a folyamatos emelkedésben állt, különös tekintettel a Mátraházát követő 14 százalékos meredekre, majd a cél előtt, a sípályán az igazán bokanyűvő végső kapaszkodóra.

Kovács Kokó István olimpiai bajnokunk is rajthoz állt
Fotó: Futanet.hu

A kétezres mezőnyben 18 olyan sportember is akadt, akik idén már tizenyolcadszorra teljesítették a távot, azaz 1998 óta minden évben célba értek.

A győztes a tavalyi címét megvédő, egyéni csúcsot elért Bogos Tamás, aki eddig mindkét indulásakor első lett illetve a 44 éves Staicu Simona, akit csak hat férfi volt képes megelőzni, abszolút 7. helye igen figyelemre méltó.

A Veszprém megyei futók közül a pápai Györkös Virág szerepelt a legjobban, aki az előkelő huszonnegyedik helyen ért fel a csúcsra.

A mezőnyben ott volt Kovács Kokó István, ökölvívó olimpiai és világbajnokunk is, aki a egy alapítvány színeiben egy látássérült, egy handbike-os és öt kerekesszékes sportembert kísért el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!