Zsinórban negyedik elsőség

2 órája

Európa-bajnokságra készül a pápai közutas

Korábban beszámoltunk már a pápai közutas, Pintér Gergő sikeréről, aki a zsámbéki közutas rodeóbajnokság 2024-es országos döntőjében második helyen végzett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének útüzemeltető szakmunkása a megszerzett ezüstérme alapján jogot szerzett a nemzetközi versenyen való részvételre, ahol mindenkit maga mögé utasított.

Haraszti Gábor

A rodeóverseny lényege, hogy az indulók szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A bajnokság célja a téli munkavégzésre való felkészülés mellett a közutas szakma jó hírnevének támogatása és népszerűségének növelése. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos, precíz vezetési stíluson.

Negyedszer állhatott a nemzetközi dobogó tetejére a pápai közutas
Negyedszer állhatott a nemzetközi dobogó tetejére a pápai közutas
Fotó: Sindler Péter

A kvalifikációs verseny után a V4-es közutas rodeónak Szlovákia adott otthont. A Slovakia Ringen a pápai induló remekül teljesítette a pályát, látszott, hogy mentálisan is kiválóan felkészült a feladatra. Gergő, megelőzve a magyar országos bajnokot és egy lengyel versenyzőt, a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel – sorozatban negyedszer –, és jó eséllyel indul a szeptember végi németországi Európa-bajnokságon. A szervezők tájékoztatása szerint az Eb-n kilenc ország 26 csapata lesz jelen, innen a legjobb 12 jut a döntőbe.

Komplex pálya várt a rodeó résztvevőire
Komplex pálya várt a rodeó résztvevőire 
Fotó: Sindler Péter

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában