Sport

2012.12.14. 13:50

Idén utoljára hazai pályán a veszprémi csapat

Veszprém - Utolsó idei hazai mérkőzését játssza szombaton kora este az MKB Veszprém KC. A fantasztikus őszi szezont produkáló bakonyiak a Pécs csapatát fogadják.

Horváth Gábor

Búcsút vehet szombaton egymástól csapat és közönsége a Veszprém Arénában, a klubkézilabda ugyanis hamarosan téli szünetre vonul. Az MKB a Pécs ellen játssza idei utolsó hazai találkozóját (18.00), majd jövő hét szerdán az FTC-PLER elleni idegenbeli meccsel zárja az őszi idényt.

A veszprémiek továbbra is tartalékosak, ennek ellenére természetesen nincs különösebb akadálya annak, hogy ismét jó játékkal és szép sikerrel örvendeztessék meg közönségüket. A szurkolóknak - a hagyományoknak megfelelően - az utolsó hazai meccs alkalmával, a 60 percet követően idén is lehetőségük lesz a játékosokkal dedikáltatni a különböző ereklyéket, mezeket, sálakat, labdákat, vagy a nemrég megjelent új MKB-naptárat.

A bakonyi együttes (piros mezben balról: Sulic, Laluska, Schuch) sikerrel zárná otthon az esztendőt (Fotó: Penovác Károly)

Carlos Ortega csapata a szegedi kisiklást leszámítva - a Bajnokok Ligája-szerepléshez hasonlóan - menetel a hazai pontvadászatban is (13 mérkőzésen 12 siker), a Magyar Kupában pedig a legjobb nyolc közé jutott. Ez utóbbi nem okozott különösebb gondot, hiszen a címvédőnek a negyeddöntős szereplés kivívásáért az NB I/B-ben szereplő SZESE Győr otthonában kellett pályára lépnie. A bakonyiak 42:28 arányú győzelmet arattak úgy, hogy a spanyol mester több fiatalnak is szerepet adott. A mérkőzésen Iman Jamali volt a legeredményesebb, az iráni átlövő tizenegy találatig jutott, Renato Sulic hét, Iváncsik Gergő öt gólt szerzett. A másik oldalon Szabó nyolcszor talált be.

A hazai bajnoksággal kapcsolatos hír, hogy a héten megfogyatkozott a mezőny. A Magyar Kézilabda Szövetség versenyalbizottsága kizárta a Kecskemét KSE felnőtt- és utánpótláscsapatait a különböző pontvadászatokból és kupákból. Az anyagi problémákkal küzdő egyesület jó ideje fiatalokat szerepeltetett, az első csapatból több kézilabdázó már hetekkel ezelőtt másik NB I-es együttesbe igazolt. A törölt csapatok eredményeit megsemmisítették.

 

A Chema-Oneto-Ugalde hármast továbbra is kénytelen nélkülözni Carlos Ortega vezetőedző, aki ráadásul ezúttal fiatalokkal sem helyettesítheti a hiányzókat. A juniorok ugyanis hétvégén egy németországi utánpótlástornán vesznek részt. Jó hír viszont, hogy Fazekas és Terzic ismét bevethető állapotban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!