Sport

2012.12.18. 17:01

A Veszprém utolsó mérkőzése következik

Veszprém - A Ferencvárosi TC-PLER otthonában zárja az esztendőt az MKB Veszprém KC, amely szerda este 19 órakor lép pályára a fővárosi alakulat ellen.

Horváth Gábor

Kiütéses sikerrel búcsúzott hazai közönségétől a Veszprém, a bajnoki címvédő szombaton a Pécset 51:20 arányban múlta felül az arénában.

A bakonyiak legeredményesebb játékosa Iváncsik Gergő volt, aki annak ellenére jutott el tizenegy gólig, hogy az első félidő utolsó tíz  percét sérülés miatt a kispadon töltötte.

- Egy szerencsétlen szituációt követően hátrahajlott az ujjam, ami még most is fáj egy kicsit, de szerencsére nem komoly a sérülés - reagált érdeklődésünkre a válogatott szélső, aki a második félidőben visszatért a pályára és végig rendkívül agilisan kézilabdázott.

- Örülök neki, hogy jól sikerült az utolsó hazai mérkőzésünk, nagyon igyekeztünk. Az FTC-PLER ellen is ugyanúgy készülünk, mint ahogyan azt az összes többi találkozó előtt tettük. Szeretnénk tovább menetelni a bajnokságban - fogalmazott Iváncsik Gergő.

Iváncsik Gergő tizenegy gólja közül az egyik. A szélső sérülten is parádézott a legutóbbi mérkőzésen (Fotó: Orosz Péter)

A kiváló játékostól azt is megkérdeztük, hogy mennyire okoz nehézséget a fárasztó fél szezon után, az esztendő végén pályára lépni.

- Nehéz is meg nem is. Ez a munkánk és szeretjük csinálni, de természetesen az ünnepek előtt kicsit már mindenkiben benne van, hogy jó lenne egy kis pihenő.

Az MKB pillanatnyilag vezeti a tabellát, a második Pick Szeged egy ponttal van mögötte lemaradva, de egy meccsel kevesebbet játszott. Az FTC-PLER - amely hétvégén alulmaradt Csurgón - ötödik helyen áll az NB I-es tabellán.

 

Kevés pihenő jut a legjobbaknak

A válogatott játékosoknak - tehát szinte a komplett Veszprémnek - a hagyományoknak megfelelően nem sok pihenőjük lesz az ünnepek alatt. Nemzeti csapatunk, a többi válogatotthoz hasonlóan, közvetlenül karácsony után meg is kezdi felkészülését a januári spanyolországi világbajnokságra. A magyar válogatott veszprémieknek viszont pozitív hír, hogy a felkészülés központja ezúttal is a bakonyi megyeszékhely lesz, vagyis utazniuk nem kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!