Sport

2012.04.06. 06:09

Óriási lehetőség - Németh megküzdhet az olimpiai kvótáért

Veszprém - Németh Zsanett komoly lehetőséget kapott. A tizennyolc esztendős berhidai származású birkózó megküzdhet a londoni olimpiai részvételért.

Horváth Gábor

A Veszprémi Dózsa SC sportolója a Magyar Birkózó Szövetség jóvoltából lehetőséget kapott arra, hogy elsőéves juniorként megpróbálja kivívni a szereplést az idei ötkarikás játékokon.

Németh Zsanett tavaly a szombathelyi kadet világbajnokságon hívta fel magára a szélesebb közvélemény figyelmét. A magyar női birkózás első vb-győztese, aki korábban volt kadet Európa-bajnoki bronzérmes, most ismét nagyot dobhat, ha az első háromban végez az április 28-ai, Kínában rendezendő válogatón, már zsebében is lesz a londoni repülőjegy.

Női birkózásban még három kvalifikációs megmérettetést tartanak: a legjobbak április 21-én Bulgáriában, április 28-án Kínában, május 5-én pedig Finnországban mérik össze tudásukat. A magyarok közül előbbi és utóbbi versenyre a felnőtt válogatott Godó Kitti utazhat, Távol-Keleten viszont a veszprémi fiatal képviseli hazánkat.

- Nagyon örülök annak, hogy ilyen nagy lehetőséget kaptam, és Kínában az olimpiáért birkózhatok. Úgy érzem, hogy fiatal korom ellenére van esélyem, edzőtáborokban már több vetélytársammal is megküzdöttem, és többször nyertem is. Nagyon nehéz verseny vár rám, egyetlen esélyem van, mindent megteszek, hogy kiharcoljam az olimpiai részvételt - nyilatkozta boldogan Németh Zsanett, aki jelenleg társaival Lengyelországban tartózkodik egy edzőtáborban.



Németh lehet a negyedik egyéniben

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három sportolója, Orbán Éva kalapácsvető, Kovács Tamás maratonfutó és Minczér Albert akadályfutó után Németh Zsanett lehet a negyedik veszprémi, aki egyéni versenyzőként vívja ki az indulási jogot a londoni olimpián. Még a birkózó hölgy kínai megmérettetése előtt, pontosabban most hétvégén az ötkarikás játékok veszprémi mezőnye a magyar férfi kézilabda-válogatott MKB-s játékosaival bővülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!