Sport

2009.12.01. 13:16

Profik és amatőrök hibátlan bunyója

Várpalota - Remekeltek a várpalotai bunyósok. A közelmúltban amatőr és profi mérkőzéseken győzték le magabiztosan ellenfeleiket, miközben Vető is nyert.

Novothny Ottó

A várpalotai sportolók edzője Süle Tibor elmondta, hogy két amatőr és négy profi palotai ökölvívó adott számot tudásáról az érdi rendezvényen.

Az amatőrök között Bostai Zsolt gyöngyösi riválisát verte pontozással, Németh Gábor szlovák ellenefelével öklözött, a bírák döntetlenre hozták ki a meccset.

A profiknál (akiket Jobbágy József menedzsel) Gál Imre egyhangú pontozással volt jobb ellenfelénél, Süveges Krisztián pedig szintén pontozással verte szlovák ellenlábasát. Urák Balázs nem várta ki a négy menet végét: a második közepén technikai KO győzelmét hirdették ki, szlovák ellenfele ekkor kapitulált. Érdekesség, hogy mindhárom sportolónak ez volt az első mérkőzése a profik táborában. Süle Tibor természetesen tökéletesen elégedett volt teljesítményükkel.

Vető Gábor viszont az olasz Francesco Capuano ellen lépett kötelek közé és az 54. másodpercben megismertette a talján bunyóssal a padlót, ahonnan fel sem tudott állni. Vető,aki 22. a WBO könnyűsúlyú világranglistáján, 12. profi győzelmét szerezte, a palotai fiú menedzsere Oliver Duetschler.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!