Sport

2009.11.20. 16:01

Parasportolók érmei sprint úszóversenyen

Veszprém - A Magyar Parasport Szövetség Budapesten rendezte meg hagyományos sprint úszóversenyét, melyen tizenkét klub képviselői küzdöttek az érmekért és a jobb helyezésekért.

Novothny Ottó

File István,  a Veszprémi Szivárvány Integrált Sportegyesület edzője elmondta, hogy tanítványai, ahogy a múltban többször, ezúttal is remekül teljesítettek. Olyannyira, hogy az egyesület eddigi életében egyedülálló mennyiségű és minőségű éremkollekciót hoztak haza a sportemberek.

A sort kezdjük a hölgyekkel, akik hat érmet gyűjtöttek össze. Varga Zsuzsa egy ezüst- (50 mell) és két bronzérmet (25 hát, mell), míg Táncsics Borbála két arany- (25 gyors, hát) és egy ezüstmedált (50 gyors) szerzett.

A felnőtt férfiak aztán nagyüzemi módszerekkel termelték a különböző dobogós helyezéseket, hiszen a kilenc versenyszámban minden színű érméből hetet érdemeltek ki. Különösen parádésan teljesített Gulyás Gergő, aki öt alkalommal érdemelte ki a legfényesebb medált.

A dobogó legtetejére állhatott fel Gulyás 25 méter pillangó, 50 pillangó, hát, gyors, 100 gyors versenyszámokban, valamint  Szarvas Dávid (25 gyors) és Nagy Antal (25 hát).

Ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésen Szarvas (25 hát, pillangó, 50 hát, gyors), Nagy (25, 100 gyors), illetve Szőke László (50 mell).

Harmadik helyen zárt Szőke (25 mell), Nagy (50 hát) és Földházi Attila (25, 50 pillangó).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!