Rendőrségi

2010.11.09. 17:32

Tűzifával csaltak

Ősi - Nemrég arról írtunk, hogy az egyik olvasónkat házaló tűzifások csapták be. A múlt héten ezért egy kazincbarcikai férfit elítéltek.

Mátételki András

A háromtagú társaság 2009. március 17-én érkezett Ősibe egy Mercedes tehergépkocsival. Az egyik családi háznál szóban megegyeztek, hogy száz mázsa fát raknak le. A beszállítást egy 100 literes hordóval végezték, amelybe 60 kiló fa fért bele. A munkát a 36 éves D. József irányította, társa, B. Jenő vette át a pénzt, akit már korábban elítélt a bíróság. (Harmadik társuk eltűnt a bűnüldözők elől.)

Amikor a csapat valótlanul azt állította, hogy behordták a színbe a 100 mázsát, először 220 ezer, majd 180 ezer forintot kértek, de végül 140 ezer forintot vettek át a háziasszonytól.

Másnap D. József jelentkezett, hogy az asszony adja meg nekik a 40 ezer forintos tartozását, aki erre nem volt hajlandó, mondván kevesebb fát hordtak be neki. A kazinbarcikai férfi azt ígérte, hogy később visszamennek rendezni a dolgot, de erről már elfeledkeztek. A becsapott háziasszonynak 87 ezer forint kára keletkezett.
A veszprémi bíróságon dr. Solymosi István társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt a már korábban többször elítélt D. Józsefet két évre felfüggesztett nyolc hónapi fogházra ítélte jogerősen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!